Szeged, Civil Konferencia, Szent-Györgyi Albert Agóra, Geszti Péter, MiniARC kiállítás

Geszti Péter volt az egyik előadó a második alkalommal megrendezett Civil Konferencián, Szegeden

Helyi hírek

A tavalyi éveben először rendeztek Szegeden Civil Konferencia címen találkozót, amely akkora sikert aratott, hogy a szervezők úgy döntöttek, 2024-ben is megrendezik azt. Az idei évben az egyik előadó Geszti Péter volt. A rendezvénynek a Szent-Györgyi Albert Agóra adott otthont.

A rendezvényt Binszki József, várospolitikáért felelős alpolgármester nyitotta meg.

A konferencia első része idén is a nonprofit szervezetek vezetőinek szólt. Országosan elismert szakemberek osztották meg tudásukat, tapasztalatukat a nonprofit szektorról.

A második részben a fogyatékkal élők, így a mozgás-, hallás-, látás korlátozottak, a sclerosis multiplexel élők és az autista emberek voltak szélesebb körben megszólítva, ezzel is segítve mindennapi életüket. Az érintetteknek szóló szakmai előadásokon kívül szakemberek személyre szóló tanácsaikkal is segítették az érdeklődőket.

Emellett egy kerekasztal beszélgetésre is sor került, ahol a hasonló céllal tevékenykedő szervezetek vezetői osztották meg tapasztalataikat egymással.

A konferencián részt vett több szegedi és Szeged környéki nonprofit szakember, illetve az említett betegségben vagy fogyatékkal élők.

Fotó: Frank Yvette