Szeged, Kövér Béla Bábszínház, Bábszínházi világnap, Széchenyi tér, gyerekek, báb, játék, rajz

Óriásbábok lepik el Szegedet április 7-én

Helyi hírek

A Kövér Béla Bábszínház ad otthont április első hetében az ország bábszínházaiból érkező bábkészítőknek, bábtervezőknek, akik négynapi munkafolyamat keretein belül alkotnak óriásbábokat, a Tisza eredetéről szóló mondákat alapul véve. A szakmai workshopot Kocsis Eszter, Hoffer Károly és Palya Gábor tervezők vezetik, a résztvevő alkotók szakmai fejlődését és a bábkészítő szakmában dolgozók együttműködését erősítve. Az eredményt a szegediek április 7-én a Móra Ferenc Múzeum előtt láthatják. 

Az elkészült bábokkal egy játékos, közösségi eseményre invitálja a Kövér Béla Bábszínház a szegedieket, akiknek a közreműködésével teremtik meg az elkészült bábok április 7-én 16 órakor a Móra Ferenc Múzeum előtt magát a Tiszát.

A közösen létrehozott folyót az óriásbábok feltűnése változtatja: először megérkezik egy csacsi, aki kijelöli a Tisza medrének vonalát, ettől lesz csak igazán kanyargós az. Majd besétál a két szépséges, könnyező leány, a Szőke Tisza és a Fekete Tisza, de még óriás medvék is előbukkannak, akik megborzolják a folyó sodrását.

A bábok egyenkénti megérkezését Gajda Ámos szaxofonon kíséri, a téren pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar rézfúvósai adják a Tisza aláfestő zenéjét Dubóczky Gergely vezénylésével.

(Kövér Béla Bábszínház)

Fotó: Frank Yvette