Új parkolóhelyek Szegeden

Harmincöt új parkolóhellyel kedveskedik húsvét alkalmából a városvezetés egy szegedi utca lakóinak

Helyi hírek

Húsvétra harmincöt új parkolót alakítottak ki az Olajos utcában, hetet pedig felújítottak – számolt be a szegedi önkormányzat.

Azt írták, az elmúlt hónapokban Szeged lakótelepein öt helyszínen is zajlottak kisebb-nagyobb parkolófejlesztések, ezekre az önkormányzat saját forrásból összesen 61 és fél millió forintot költött.

Mészáros Tamás, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, az elmúlt években, évtizedekben nagymértékben megszaporodott autóállományt a lakótelepi parkolók nem tudták követni. Esténként egyre nagyobb gond a panelvárosban letenni a gépjárműveket. Az itt élők több parkolóhelyet szeretnének, de az önkormányzat a zöldterületeket a Zöld város programnak megfelelően nem szeretné csökkenteni.

Hozzátette, a meglévő helyek jobb kihasználásával, a parkolók korszerűsítésével és újak kialakításával igyekeznek enyhíteni a pakolási gondokon úgy, hogy közben a zöldfelületek se csökkenjenek.

Ennek az összetett lakossági igényeknek eleget téve újíttattuk fel a parkolókat, a csapadékvíz megtartása érdekében pedig mindenütt vízáteresztő burkolat épült, ahol pedig nem volt eddig fa, például a Becsei utcában, ott fákat is ültettünk

– mondta Mészáros.

Az elmúlt hónapokban a Vértói út 5. és 7. előtt, a Murányi és a Becsei utcában, valamint az Olajos utcában zajlottak parkolófejlesztések.

Fotó: Facebook/Botka László