Debrecen Széchenyi utca 43-45.

Megszavazta a debreceni közgyűlés: az egyedüliként pályázó Boros József építhet társasházat a Széchenyi utcai ingatlanon

Helyi hírek

Debrecen közgyűlése nyilvános pályázat útján történő együttes értékesítésre jelölte ki a debreceni 8789 hrsz-ú, „lakóház, udvar, gazdasági épület” megnevezésű, 3564 négyzetméter területű, a valóságban Debrecen, Széchenyi utca 43-45. szám alatti ingatlan Debrecen önkormányzata tulajdonát képező 12 darab tulajdonrészét.

Az épületek többsége már évek óta üresen áll. Műszaki állapotuk elhanyagolt, nem felelnek meg a mai előírásoknak. A településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet értelmében a Széchenyi u. 43-45. szám alatti ingatlan helyi egyedi védelem alatt áll.

Erre tekintettel a főépület egybeépített szerkezetű részeit, azaz az utcafrontról induló L-alakú beépítés tartószerkezeti elemeit nem lehet visszabontani. Az utcai homlokzaton védettnek tekinthető minden homlokzatot alkotó elem.

A közgyűlés az ingatlanrészek együttes vételárának alsó határát 254.900.000 Ft (áfamentes) összegben határozta meg. A pályázati felhívásra vonatkozó közlemény 2024. február 9. napján.

A pályázatra egyedüli ajánlattevőként a Boros József ügyvezető által képviselt Aranybika Szálló Korlátolt Felelősségű Társaság nyújtott be ajánlatot, mely szerint 254.900.000 Ft vételár ellenében meg kívánja vásárolni az ingatlant.

Boros József
Boros József

Az előterjesztő, Szilágyi Ferenc, a Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztályának vezetője azt a javaslatot tette a közgyűlésnek, hogy a Széchenyi u. 43-45. szám alatti ingatlanrészek együttes értékesítésére kiírt nyilvános pályázatot nyilvánítsa eredményesnek, és a pályázat nyertesének az Aranybika Szálló Korlátolt Felelősségű Társaságot hirdesse ki, tekintettel arra, hogy a benyújtott pályázat megfelel a pályázati felhívásban megfogalmazott követelményeknek és a pályázat céljának. A javaslatot a közgyűlés elfogadta.