Szeged, Szent István tér, víztorony, kiállítás, látkép, város

Több, ingyenes programra is várják a szegedieket a Víz világnapján

Helyi hírek

2024. március 22-én, a Víz világnapján a Szent István téri Víztorony és a Szegedi Vadaspark is különleges programokat kínál a szegedieknek. Az idei évben a Víz világnapjának mottója: Víz a békéért – a programok a mottóhoz igazodva épülnek fel.

A világnapok olyan különleges napok, amikor – ha csak egy rövid időre is – az emberek körében fontos dolgokra irányul a figyelem. Március 22-e világszerte a Víz világnapja, az ENSZ 1993-as évi Kongresszusán nyilvánította azzá.

A Víz világnapja kiemelkedő lehetőséget biztosít a környezettudatos szemléletformálásra, felhívja a figyelmet a vízre és annak fontosságára, a vízkészletek megóvására és a vízminőség megőrzésének fontosságára is.

Ingyenes programok a Szent István téri Víztoronyban

A Szent István téri Víztoronyban a szikvíz készítésével, a fizika történetével kapcsolatos állandó kiállítások, illetve az ivóvízről és a szennyvízről, a tudatos víz- és csatornahasználatról szóló információs tablók tekinthetők meg. Vízzel kapcsolatos szemléletformáló kisfilmekkel, érdekes feladatokkal, ismeretterjesztő, hasznos kiadványokkal, játékokkal is várják az érdeklődőket. A kilátószinten, Szeged panorámájában gyönyörködhetnek a látogatók.

A Szent István téri víztorony nyitva tartása:

  • március 22. 9:00 –17:00
  • március 23. 10:00 – 17:00
  • március 24. 10:00 – 17:00

Március 22-én mindenki számára ingyenes a belépést biztosítanak a Szent István téri Víztoronyba, 23-án és 24-én pedig kedvezményes áron vásárolhatók meg a belépőjegyek. Áruk 700 Ft/fő.

A Szegedi Vadaspark is kitelepül a Szent István térre 

A Víz világnapján, azaz március 22-én a Szegedi Vadaspark a Szent István térre települ, és állati (jó) érdekességek és izgalmas feladatok várják standjuknál majd az érdeklődőket.

Ugyanezen a napon, ugyanitt 9:00 és 13:00 óra között élőben jelentkezik a Rádió88 is a helyszínről. Nem csak zene, de játék és sok más érdekesség is várja majd az odalátogatókat.

Víz világnapja a Szegedi Vadasparkban

2024. március 24-én 9:30 és 16:00 óra között izgalmas programokra várják az érdeklődőket a Szegedi Vadasparkban, ahol főszerepet kap a felelősségteljesség. Az odalátogatók, megtudhatják, mit tehetnek azért, hogy megőrizzék vízkészletüket és hozzájáruljanak a békésebb, fenntarthatóbb jövőhöz.

  • 9:30 – Reggeli frakkban: pingvinek látványetetése
  • 10:30 – Nyilvános tréning a borjúfókáknál
  • 15:00 – Borjúfóka-tanoda: zenés fókabemutató

Pósa Tamara

Fotó: Frank Yvette