baba

Tragédia Bökönyben: hirtelen, kisbabája mellett halt meg a fiatal édesanya

Helyi hírek

Borzasztó haláleset történt Bökönyben, ahol egy fiatal édesanya, aki újszülött kisbabájával volt otthon, hirtelen összeesett és meghalt.

A tragédia március 8-án történt, Zsanett életéért hiába küzdöttek a kiérkező mentősök, nem tudták megmenteni.

Zsanett combtövében, a fővénában trombózis alakult ki, majd egy leszakadt darab a tüdejébe áramlott – közölte az édesapa, Zsolt a Blikk-kel, miután megkapta a halotti anyakönyvi kivonatot és a zárójelentést. Zsolt részletesen elmesélte a lapnak, mi törént március 8-án.

Szokásunk volt, hogy néhány óránként beszélünk, ezért megijedtem, amikor 10 óra körül nem értem el. A szomszédban lakó rokonunkat kértem, ugorjon át, nézze meg, mi történt

– idézte fel az édesapa a történteket. A rokon talált rá a konyhapadlón fekvő Zsanettre, akitől mindössze egy karnyújtásnyira volt alig egyhónapos kisbabája. Amikor Zsolt megérkezett, már azt látta, a mentősök a felesége életéért küzdenek, de hiába.

Nem indult be a légzése, pedig gépeket is kötöttek rá. Nem tudtam mi tenni, fájdalmasan üvöltöttem, nem hittem el, amit láttam… Sosem felejtem el az oxigén hangját…

– mondta a megtört megtört édesapa, akinek fájdalmát mi sem tükrözi jobban, mint az, hogy amikor egyedül maradt Zsanett-tel, akit az ágyra fektettek, amíg a halottszállító megérkezik, odabújt mellé és beszélt hozzá, elmondta, mennyire fáj neki, hogy ott hagyta őt. Három órán át vártak így a halottszállítóra.

Zsolt egyedül maradt a kisbabával, a település pedig összefogott, hogy segítsen neki anyagilag a pici felnevelésében. Aki szeretne, itt tud segíteni: