Lukács Lilla. Fotó: hunswim.com

Egy szegedi versenybíró is ott lesz a párizsi olimpián

Helyi hírek
“Lukács Lilla is ott lesz az olimpián! Úszásban a szegedi szakember felkerült a World Aquatics által közzétett bírói listára a párizsi ötkarikás játékok kapcsán. Nagyon büszkék vagyunk egykori úszónkra, aki a hazai viadalok mellett 2017 óta minden fontosabb világeseményen bíróként kapott szerepet” – áll a Szegedi Úszó Egylet hivatalos Facebook oldalán.

Már a 2022-es római Eb is különösen emlékezetes volt Lukács Lilla számára, ugyanis Kós Hubert aranyérme és a Pádár Nikolettel felálló bronzérmes váltó esetében is a magyarok pályáját figyelte.  A szegedi rendezésű versenyeken is mindig számíthatnak rá, kiváló munkát szokott végezni a Tiszavirág Sportuszodában is.

“Európából mindössze hét versenybíró kap lehetőséget a párizsi olimpián, és általában egy bíró egyetlen olimpián szerepelhet egész karrierje során, így valóban óriási megtiszteltetésről van szó. Komoly követelményeknek kell megfelelni, különböző helyzetekre adott reakcióktól kezdve a nyelvtudásig sok minden számít. Nagyon örültem a mai hírnek” – mesélte Lukács Lilla.

A vizes sportágak történetében először négy szakágban négy magyar bíró működhet közre a nyári olimpián, továbbá négy, igen fontos szerepkört betöltő technikai delegátus is ott lesz Párizsban – köztük a szintén szegedi Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok természetesen a vízilabda tornán kap kiemelt szerepet.

„Amikor azt kérdezgetik, miért fontos, hogy ilyen szoros kapcsolatot ápolunk a világszövetséggel, amely hamarosan Budapestre költözik, akkor a válasz egy ilyen hír kapcsán talán egyértelmű: többek között ezért, hogy a legfontosabb versenyen ezeken a kiemelt jelentőségű területeken is ott legyenek a képviselőink” – kommentálta a World Aquatics által közzétett hivatalos listát Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, a WA Bureau magyar tagja a szövetség weboldalán.

Kiemelte: az eredményesség kizárólag sportolókon múlik, a felkészültségükön és az elszántságukon.

“Egy olimpián egyetlen apró részletet sem szabad alábecsülni, minden rezdülésnek jelentősége lehet, ezért tartom óriási dolognak, hogy sikerült négy szakágnál is elfogadtatni a magyar jelölteket” – jegyezte meg Wladár Sándor.

(Szegedi Úszó Egylet)

Fotó: hunswim.com