Szeged, gyűjtés, adomány, Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, Mars tér

170 ezer forint gyűlt össze a Nőnap a Marson című akció keretében – a pénzt a szegedi koraszülött babák megmentésére fordítják

Helyi hírek

170 ezer forint gyűlt össze március 9-én a Mars téri piacon, ahol nőnap alkalmából egy szál virág árával bárki támogathatta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját.  

Hosszú évek óta Nőnap a Marson címen rendez gyűjtési akciót a koraszülött babák megmentéséért a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány. Az alapítvány a szegedi Árendás Virág Kft. jóvoltából minden adományozót megajándékoz ilyenkor egy szál virággal, aki hozzájárul ahhoz, hogy a tevékenységük gördülékenyebben menjen.

Idén ennek az akciónak a keretén belül 170.415 forint gyűlt össze – osztotta meg Színes Mónika, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány marketing- és kommunikációs vezető portálunkkal.

„A pénzt egyszerhasználatos eszközökre fordítjuk, mivel a havi magas esetszám miatt (70-80 mentés/hó) sok eszközre van szükségünk.  Igaz ez az összeg nem túl nagy az árakat tekintve, de minden kis összegnek megvan a helye és hálásak vagyunk érte. Emellett hálásak vagyunk az önkénteseinknek is, mert nélkülük ezek a gyűjtések nem jöhetnének létre” – emelte ki kérdésünkre válaszolva.

Fotó: Frank Yvette