Bódi Judit Hajdúnánás

“Ez a hajdúnánási minimum!”

Helyi hírek

Javában zajlik Hajdúnánáson az akkumulátorgyár-ellenes aláírásgyűjtés, dacára annak, hogy Szólláth Tibor fideszes polgármester és Nagyné Legény Ildikó alpolgármester is határozottan tagadja, hogy ilyen jellegű üzem készülődne a városba.

Bódi Judit, az akciót szervező Összefogás Hajdúnánásért vezetője Facebook-videóban emlékeztette a lakosságot, hogy szerdánként és szombatonként a piacon gyűjtenek aláírásokat azért, hogy

a hajdúnánásiak megkérdezése nélkül ne lehessen akkugyárat vagy akkutemetőt telepíteni a városba.

Hozzátette, az ügy iránt elkötelezettek személyesen is keresik a nánásiakat.

“A célunk az, hogy ebben az ügyben csakis helyi népszavazással lehessen dönteni. Ez a hajdúnánási minimum!”

– jelentette ki Bódi Judit.

Honnan ered a “hajdúnánási akkumulátorgyár” felvetés?

A Tedej Zrt-hez köthető Bódi Judit szerint egy esetleges akkugyár vagy akkutemető ügyében mindmáig több a kérdés, mint a válasz. Teóriája szerint a MotoGP ürügyén elvett hatalmas területen épülhet valamilyen egészségkárosító beruházás. Korábban említette, az is gyanús, hogy Nagyné Legény Ildikó alpolgármester Kínában járt és állítólag tárgyalt is vállalatokkal.

A város fideszes polgármestere szerint az MSZP-DK-Jobbik koalíció önös politikai érdekei állnak az aláírásgyűjtő akció mögött. Szólláth Tibor közleménye:

Kedves Barátaim!
Világossá vált, hogy honnan fúj a szél. A mostani félelemkeltés egy bukott ellenzéki koalíció önös céljainak megvalósítására irányul. Mi, a város felelős vezetői, számos alkalommal elmondtuk már, hogy soha nem akartunk akkumulátorgyárat Hajdúnánásra, nincs ilyen kezdeményezés sem a város, sem Magyarország Kormánya részéről, és hogy Hajdúnánáson nem lesz akkumulátorgyár.
Kedves Hajdúnánásiak!
Mi az Önök érdekeit képviseljük, Önökért dolgozunk nap mint nap, mert erre kaptunk megbízatást. Szolgáljuk a várost, hogy Hajdúnánás továbbra is élhető település maradjon, a mi közös otthonunk, ahol rend, béke és nyugalom van, ahol a vitáinkat egymás érdekében és nem egymás ellenében tudjuk rendezni. Ezért kérünk mindenkit, ne higgyenek a hazugságoknak! Ne engedjék magukat megtéveszteni, és ne engedjék, hogy politikai haszonszerzés céljából egymás ellen fordítsanak minket!
Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere