A jövő bajnokait keresik majd Debrecen első sportóvodájában

Helyi hírek

Szeptembertől elindul a Hétszínvirág óvodában a sportóvodai tagozat is, ahol a „Veled kerek a világ” mozgalom részeként a jövő kis bajnokait igyekeznek megtalálni a szakemberek. A kezdeményezés szorosan kapcsolódik a „Mozdulj Debrecen!”iskolaprogramhoz, amelyet ősztől már a Debreceni Sportcentrum szervez. Ebből az apropóból május 11-én megrendezik a „Veled kerek a Világ”sport és családi napot is, ahol körülbelül huszonöt sportágat lehet majd kipróbálni.

A két kezdeményezés lényege, hogy Debrecenben nagyon sokféle sportot ki lehet próbálni, de hogy megkönnyítsék a szülők dolgát a sportágválasztásnál ezeken az eseményeken a sportkoordinátorok ajánlásokat tesznek a szülőknek látva a gyerekek mozgását és képességeit – fogalmazott a keddi sajtótájékoztató Széles Diána alpolgármester.

Ez a májusi rendezvény olyan sportágválasztó lesz, amellyel az óvodásokon kívül ezúttal már az első és második osztályosokat is meg kívánják szólítani, hiszen ebben a korban még lehet sportot választani és a gyereket is motiválni, így a szakemberek tudják őket abban segíteni, hogy egészséges felnőttek legyenek.

Becsky András a Debreceni Sportcentrum képviseletében a gyereket a jövő bajnokainak nevezte, és elmondta, az Angyalföld téri intézményre a kezdeményezés zászlóshajójaként tekint. Kijelentette, ha fiatalkorban a rendszeres sportolás szeretetét el tudjuk ültetni a gyerekekben, akkor az egy olyan befektetés lehet, ami a jövőben megtérülhet.

Az intézmény részéről Szabó Erzsébet azt mondta, a DSI által biztosított szakmai háttérrel minden gyerek és család is tud majd profitálni.

Az eseményt sorverseny zárta, ahol a két meghívott vendég volt a csapatkapitánya a gyerekeknek. Volt itt ugróiskola és zsámolyon ugrálás, majd a végén egy-egy apró ajándékcsomagot kaptak a jövő bajnokai.

– Faragó László –