Kósa Lajos és a debreceni fideszesek

Debreceni Fidesz a köz nélküli közmeghallgatásról: mikepércsi álcivil szervezet és dollárbaloldal

Helyi hírek

A debreceni Fidesz-KDNP frakció közleménye a “baloldal” 2024. március 4-ei politikai eseményén elhangzottakkal kapcsolatban.

A közmeghallgatás célja, hogy a hatósági eljárással összefüggésben felmerülő lakossági kérdésekre válaszok szülessenek a hatóság részéről. A tavaly, Debrecenben lezajlott közmeghallgatások egyértelműen bizonyították, hogy azokat a baloldali pártok és aktivistáik saját politikai céljaikra használták fel, elvéve a teret és a lehetőséget a debreceniektől. Látható volt, hogy valamennyi baloldali párt és aktivistáik aktív szerepet vállaltak a közmeghallgatások botrányossá tételében.

A debreceni dollárbaloldal ismét botrányossá kívánja tenni a CATL munkahelyteremtő beruházáshoz kapcsolódó megismételt közmeghallgatást. Tavaly már láthattuk, hogy a párbeszéd és a szakmai viták helyett az agresszióban és a provokációban hisznek, és az erőszaktól sem riadnak vissza. Azzal sem törődnek, hogy a debrecenieket megbotránkoztatja viselkedésük, hiszen békés városunk nyugodt hangulatát félelemkeltéssel akarják megtörni. 

A baloldal képviselői továbbra sem ismerik Debrecent, és az itt zajló folyamatokat. Úgy akarnak beleszólni a helyi ügyekben, hogy azokról fogalmuk sincs. Ez különösen igaz azokra a budapesti baloldali képviselőkre, akik lassan napi szinten kocsikáznak ide Budapestről, politikai haszonszerzés céljából. 

“Szétverni semmit nem fogunk, ami jó irányba halad.” Interjú Mándi Lászlóval, Debrecen ellenzéki polgármesterjelöltjével

Bármit is állítanak a dollárbaloldal helyi ügynökei, a mai, CATL katasztrófavédelmi engedélyével kapcsolatos közmeghallgatásról, a jogszabályoknak megfelelően, jóval az esemény előtt tájékoztatta a város és a hatóságok a debrecenieket, hiszen minden munkahelyteremtő beruházás csakis a transzparencia, a jogszerűség és a környezetvédelmi előírások betartása jegyében valósulhat meg. 

Az online közmeghallgatás biztosítja, hogy mindenki nyugodtan tudjon kérdéseket és észrevételeket feltenni a hatósági eljárás során. Így a jogkövető debreceni polgároknak nem kell attól tartaniuk, hogy a baloldali politikusok ellehetetlenítik, szabotálják az itt élők érdekében zajló közmeghallgatást. Az agresszív, balhécsináló baloldal miatt csak így, ilyen formán lehet biztosítani a közmeghallgatás eredményességét és a résztvevők biztonságát. Mi nem hagyjuk, hogy a debrecenieket bárki megakadályozza a jogszabályok által nyújtott lehetőségeik és állampolgári jogaik gyakorlásában! Nekünk számít a debreceniek véleménye és biztonsága! 

Éppen ezért dolgoztunk az elmúlt évben is azon, hogy a debreceniek által megfogalmazott észrevételeket, javaslatokat az ipari beruházások során érvényre juttassuk. Papp László polgármester közbenjárásának köszönhetően, és a debreceniek véleményének figyelembevétele miatt a CATL folyamatosan újratervezi épülő üzemének paramétereit. Ez jó hír Debrecen számára, mert míg korábban az épülő üzem leendő méretét és energiafogyasztását csökkentették, a CATL a napokban bejelentette, hogy a debreceni üzemük vízfelhasználását is drasztikusan csökkenteni fogják. A korábbi ígéretnek megfelelően pedig ebben az évben létrejön a Debreceni Egyetemmel közösen kidolgozott Környezeti Ellenőrző rendszer. Így, aki a ma tartandó közmeghallgatást támadja az egész egyszerűen nem törődik a debreceniek biztonságával, és akadályozza az itt élők biztonságát garantáló intézkedéseket.

A Momentum, Mándi Lászlóval az élen, teljesen alá akarja ásni a hatóságokba vetett bizalmat, a debreceniek biztonságérzetét. A politikai haszonszerzés érdekében hazudoznak, valótlanságokat állítanak, és egyértelmű tényeket kérdőjeleznek meg. 

Mándi László tökéletesen képviseli Debrecenben a Momentum politikáját: a félelemkeltést, az erőszakot, a bizonytalanságot. 

Mándi László és az őt támogató, külföldről finanszírozott pártok és mozgalmak célja Debrecen lezüllesztése, a debreceni gazdaság tönkretétele. Beruházásokat, fejlesztéseket állítanának le, ezzel munkahelyek ezreit szüntetnék meg. Ha Mándi Lászlón múlna, a lemaradás és a bizonytalan jövő várna Debrecenre. Mándi László, még el sem kezdődött a választási kampány, de már elárulta a debrecenieket. Alárendeli városunk érdekeit egy mikepércsi álcivil szervezet (ez lenne a Mikepércsi Anyák – a szerk.) érdekeinek, és Gyurcsány embereként Debrecent politikai játékszerré akarja silányítani, főnöke hatalomrajutása érdekében. 

Mi ezt nem hagyjuk! Ahogy azt sem, hogy fizetett provokátorokkal, Budapestről ideutaztatott bértüntetőkkel, baloldali anarchistákkal megfélemlítsék a debrecenieket! Nem hagyjuk, hogy a debreceniek biztonságát garantáló hatósági eljárásokat megakadályozzák, és hogy erőszakosan lépjenek fel a közfeladatokat ellátókkal vagy a debreceniekkel szemben. 

Ahogy az elmúlt 25 évben, úgy a jövőben is mindent megteszünk Debrecen biztonságos, kiegyensúlyozott, környezettudatos és fenntartható fejlődése érdekében. 

Nekünk ugyanis a debreceniek az elsők! A Fidesz-KDNP tagjainak, képviselőinek számít Debrecen jövője, az itt élők sorsa, biztonsága, egészsége, véleménye. 

Debrecen biztonságos fejlődésére, gyarapodására kizárólag Papp László a garancia!

 

– Debreceni Fidesz-KDNP frakció –