Mozdulj, Debrecen!

Mozdulj, Debrecen! – Már a vénkerti iskolában is lehet sportolni

Helyi hírek

A Mozdulj, Debrecen! mozgalom mozgásos programjai újabb helyszínre találtak a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Erről sajtótájékoztató keretében számolt be Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, Barcsa Lajos, a terület önkormányzati képviselője, Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) igazgatója és Tarsoly Andor, az iskola intézményvezetője 2024. március 1-jén – közölte az önkormányzat.

Széles Diána elmondta, hogy Barcsa Lajos, mint a lakókörzet egyéni önkormányzati képviselője kérése volt az, hogy a Mozdulj, Debrecen! mozgalom ingyenes programjait hozzák közelebb a vénkertiekhez. Ennek a feltételeit mostanra sikerült megteremteni, hiszen a Debreceni Tankerületi Központ is támogatta a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedig befogadta a programokat.

Kezdetben jellemzően az önkormányzati tulajdonban lévő közterületi sportparkokban, közösségi házakban voltak a programhelyszínek, a múlt év ősze óta azonban – köszönhetően az oktatási intézmények fenntartóinak – elindulhatott a Mozdulj, Debrecen! iskolaprogram is, melynek keretében hetente több mint 1500 gyerek vehet részt mozgásfejlesztő foglalkozásokon.

Mozdulj, Debrecen! Fideszes politikusok is kipróbálták a Nordic walkingot

Barcsa Lajos alpolgármester, mint a lakókörzet egyéni önkormányzati képviselője reményének adott hangot annak kapcsán, hogy a vénkertiek is örülni fognak a Mozdulj, Debrecen! által biztosított új mozgási lehetőségeknek. Szerinte nagyon sok városlakó még továbbra sem mozog rendszeresen, ezért van nagy jelentősége annak, hogy ez a nagyon jól megközelíthető helyen lévő iskola befogadta, s így még többek számára elérhetővé tette a Mozdulj, Debrecen! mozgalom programjait.

Mozogjunk, mert erős Debrecenre, erős debreceniekre van szükségünk!

– hangsúlyozta Barcsa Lajos.

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatója kiemelte, hogy a vénkerti iskola immár a kilencedik beltéri programhelyszíne a Mozdulj, Debrecen! mozgásos foglalkozásainak. Két és fél évvel ezelőtt négy helyszínnel indultak, amit egy esztendő után sikerült fokozatosan bővíteni – ugyanis egyre többen ismerték meg a programlehetőségeket, egyre többen kívántak rendszeresen mozogni.

Kétéves a Mozdulj, Debrecen! mozgalom

A Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tornaterme valamint prevenciós terme a 2024. március 4-én kezdődő héttől heti három délutánon áll nyitva a mozogni vágyók előtt. Minden olyan beltéri mozgásos program elérhető lesz itt is, amit a Mozdulj, Debrecen! kínál.

Hétfőnként 16.30 és 17.30 óra, valamint péntekenként 17.00 és 18.00 óra között a tornateremben gerinctornára, hétfőként 17.30 és 18.30 óra között szintén a tornateremben alakformáló aerobikra lesz lehetőség. Szerdánként 16.30 és 17.30 óra között a prevenciós teremben jógán, 17.00 és 18.00 óra között pedig a tornateremben zumbaórán lehet részt venni.

Újdonság és különlegesség, hogy hétfőnként a prevenciós teremben 17.00 és 18.00 óra között kimondottan férfiak számára – mivel ők más izomzattal rendelkeznek, mint a hölgyek – lesz jógafoglalkozás. Szerdánként ugyanebben a teremben 17.30 és 18.30 óra között szintén férfiak számára lesz erősítő edzés.

A Vénkert lesz tehát az első olyan lakóterület a városban, ahol a Mozdulj, Debrecen! mozgalom keretében kimondottan férfiak számára is szerveznek foglalkozásokat.

“Mozdulj, Debrecen!” – már a Tócóskertben is

Fotó: debrecen.hu