Az aHang ellenkonzultációja Szegeden

Négyszázezer üres konzultációs ívet hozott Szegedre az aHang

Helyi hírek

Szegedet választotta országjáró roadshow-ja első állomásának az aHang, az Egységes Diákfront és az Országos Közös Akarat – számolt be a városvezetés.

A téren bárki aláírhatta az oktatási népszavazást követelő ívet, egy táblára pedig a jelenlévők felírhatták, a kormányzati propaganda álkérdései helyett milyen témákról tartanának valódi nemzeti konzultációt.

A táblára, többek között olyan témakörök kerültek fel, mint a fiatalok lakhatási gondjai, a modern oktatás, a családi pótlék, a szociális ellátások, a nyugdíj minimum, az állatvédelem, vagy az önkormányzatiság.

Szalóki Viktor, az aHang szóvivője elmondta,

az elmúlt másfél év egyik legnagyobb politikai összefogása volt ez a kampány, két népszavazás elindításához szükséges aláírás számával megegyező mennyiségű ívet sikerült összegyűjteni január végéig

Csongrád-Csanád megyébenösszesen 22 ezer 377 konzultációs kérdőívet gyűjtöttek, de olyan is volt, aki most a Széchényi térre is hozott még néhányat – ismertette Tóth Rebeka, az aHang megyei koordinátora.

A rövid beszédek után mindenkit vártak a Feketesas utcai Motiváció Közösségi Térbe, ahol egy fórumbeszélgetés keretében igyekeztek feltárni az összefüggéseket, mozgatórugókat, amik folyamatosan gátolják az oktatás, az egészségügy, vagy éppen a szociális rendszer reformját, majd délután 5 órától levetítették a 444 Valótlanul című dokumentumfilmjét.

Fotó: szeged.hu/Iványi Aurél