Lefejeléssel végződött két hajdúszoboszlói konkurens sétakocsis vállalkozó balhéja

Helyi hírek

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot az ellen a férfi ellen, aki az üzleti ellenfelét megverte.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett, valamint családtagjaik Hajdúszoboszlón évek óta sétakocsikáztatással foglalkoznak életvitelszerűen, a kialakult gyakorlat szerint mindkét család egyszerre, egy időben két-két lovaskocsit hajt. Ezen üzleti vállalkozásból eredően a két család közötti viszony egyre jobban megromlott és a bűncselekmény elkövetésének időpontjában a vádlott és a sértett kifejezetten haragos viszonyban állt egymással.

2023. augusztus 18-án 20 óra 45 perc körüli időben a vádlott is és a sértett is Hajdúszoboszló egyik frekventált területén várakozott a lovasfogattal, amikor a vádlott fellépett a sértett kocsijára és a bakon ülő férfit a ruházatánál fogva megragadta, rángatta és trágár szavakkal illette, majd egyszer az orrtájékába fejelt.

A fentieket észlelve a közelben lévők egyike a sértett segítségére sietett, azonban a feldühödött vádlott rátámadt és egyszer tenyérrel őt arcul ütötte. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

A vádlott bántalmazása következtében haragosa, a sértett 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés módjára, a sérült testtájékra, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. Az ügyben a nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság folytatta le.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki