Kósa Lajos idősek

Mozgás és egészséges életmód – Kósa Lajos tanácsai az időseknek

Helyi hírek

“Fordítsuk a lehető legnagyobb figyelmet a mozgásra és az egészséges életmódra!” – tanácsolja Facebook-bejegyzésében Kósa Lajos.

A fideszes politikus is részt vett az Országos Gyalogló Idősek Klubhálózatának regionális találkozóján a Nagyerdei Stadionban 2024. február 13-án.

Az önkormányzat közlése szerint a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány rendezvényén áttekintést adtak az időskori aktivitást segítő helyi programokról és a rendszeres testmozgás kedvező élettani hatásairól.

Debrecenben minden évszakban rendszeresen szerveznek erdei sétákat, gyalogtúrákat, sőt versenyeket is idősebbeknek és fiatalabbaknak egyaránt. Ez is része a két éve elindított Mozdulj, Debrecen! mozgalomnak, amelynek különféle egészségmegőrzést segítő programjain már több mint 54 ezer debreceni vett részt.

Azért támogatjuk ezt a mozgalmat ennyire, mert azt látjuk benne, hogy a városi identitást erősíti, és tudunk tenni azokért az emberekért, akik itt élnek a városban – hiszen Debrecen ezért gondoskodó város

– mutatott rá Széles Diána  alpolgármester.

A Mozdulj, Debrecen! mozgalmat példaértékűnek nevezte Monszpart Zsolt. A gyaloglóklubok országos hálózatát kiépítő alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta: a testmozgás fontos mert meghosszabbíthatjuk vele az életünket.

Hosszú évek felmérései alapján ténylegesen igazolták, hogy az, aki 50 éves kora fölött rendszeresen mozog, az 5-6 minőségi életévet nyerhet pluszban

– emelte ki a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Csaknem százan vettek részt a gyalogló idősklubok találkozóján. Az esemény fővédnöke Kósa Lajos országgyűlési képviselő elmondta: hazánk két és félmillió nyugdíjasa erőforrás az egész társadalom számára, és kulcsfontosságú, hogy az emberek idősebb korban is aktívak maradjanak.

Az ilyen típusú mozgalom – hogy az egészséged érdekében valamit csinálj, mozogj, járj – azért is jó, mert közösségben vagy

– mondta Kósa Lajos.

Fotó: Facebook/Kósa Lajos