Papp László polgármester

Papp László: Debrecen gazdasági fejlődésének köszönhető a 6-14 évesek ingyenes utazási lehetősége

Helyi hírek

Komoly gesztusnak nevezte Papp László polgármester, hogy a 6-14 éves, tanulói jogviszonnyal rendelkező gyerekek április 1-jétől ingyen utazhatnak a DKV járatain.

A városvezető Facebook-videójában megjegyezte, mindez Debrecen gazdasági fejlődésének köszönhető.

Elmondta, ragaszkodtak ahhoz, hogy a kedvezmény alapja a Debrecen Városkártya legyen, mert szerintük ezzel identitásképző, vagy identitás-erősítő szerepe is lesz a programnak.

A polgármester ismertette, a kártyához széles körű kedvezményrendszer kapcsolódik, segítségével többek között az állatkertbe és az Aquaticumba is olcsóbban juthatnak el a diákok.

Itt lehet regisztrálni.

Budapesten már több mint két éve bevezették

Debrecen ezzel az újítással korántsem számít úttörőnek, Budapest közösségi közlekedését például 2021 szeptember 2-ától ingyenesen használhatják a 14 éven aluliak.

Lázár János pedig épp Debrecenben jelentett be nemrég, hogy a 65 év felettiek ingyenes utazási kedvezményét kiterjesztik a 14 év alattiakra is, a 14 -25 év közöttiek, ha nem vesznek bérletet, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak csakúgy, mint a közszolgálatban – oktatásban, egészségügyben – dolgozók, amennyiben regisztrálnak a kedvezmény igénybevételére

Megszavazta a debreceni közgyűlés a 14 éven aluli diákok ingyenes utazását, egyes ellenzékiek szerint ez kevés