Tiba István Balmazújváros

Balmazújváros: “Így teszi tönkre egy fideszes képviselő a saját városát”

Helyi hírek

Balmazújvároson járt Hadházy Ákos korrupcióvadász ellenzéki országgyűlési képviselő, aki az eddigi leleplezéseitől kissé eltérő, ám nem kevésbé érdekes helyzetre igyekszik felhívni az ország figyelmét.

Hadházy a jelenlegi polgármester, Hegedüs Péter társaságában ismertette a tényállást:

400 millió forintos EU-támogatásból elkészült a gázmotoros rendszer, amelynek segítségével a strand vizével fűtik az önkormányzati épületeket. A vízzel együtt jövő metángázt pedig egy kis erőmű működtetésére használják majd. A Fidesz-kormány azonban visszaköveteli a pénzt, Hadházy és Hegedüs szerint azért, mert a térség országgyűlési képviselője, a fideszes Tiba István félti a “stadionját”.

Hegedüs Péter emlékeztetett, Tiba néhány éve 400 milliós apporttal bevásárolta magát az önkormányzat saját kft-jébe. Majd a Balmaz Sport Kft. csődbe ment, felszámolás alá került. A felszámolás alatt pedig a Balmazújvárosi Footbal Club, amelynek Tiba István az elnöke, állami támogatást kapott, és ezzel megvette az önkormányzati cég részét. Így magában a stadionban szerzett részt a fideszes képviselő.

Ezen a tulajdonosi részen helyezkedik el egy lelátói rész, amelynek a fűtését oldották volna most meg. A klub ehhez nem járult hozzá, mondván, kárt tesznek a tulajdonban. Mivel a projekt megvalósítása így nem kivitelezhető (nem kizárólag önkormányzati intézmények területén valósul meg a beruházás) az irányító hatóság úgy döntött, vissza kell fizetni az összes támogatást.

Hegedüs és Hadházy is úgy véli, Tiba István akciója az ellenzéki irányítású önkormányzat ellehetetlenítéséről szól.

Kapcsolódó:

Aki miatt Tiba István nem aludhat nyugodtan – interjú Hegedüs Péterrel, az ellenzéki összefogás jelöltjével

“Örömteli hangulatban” osztott választási krumplit Tiszagyulaházán Tiba István fideszes képviselő

Lehűlt volna a balmazújvárosi termálvíz, ha felfűtik a meccsre a gyepet