Novák Katalin szegedi tüntetők

Tüntetőkbe botlott Novák Katalin Szegeden, töröltetni akarták a róla készült felvételt

Helyi hírek

Iskolát építene a Szeged-Csanádi Egyházmegye a Szent Gellért Stadion mellé, ehhez pedig egy hathektáros erdő terveznek kiirtani a kormány engedélyével.

Az erdőirtás ellen tüntetést szerveztek Szegeden, a demonstrálók összefutottak Novák Katalin köztársasági elnökkel is. A momentumosok azt állítják, a Dómból kisétáló Novák Katalint arra kérték, írja alá petíciójukat. Ez nem történt meg, helyette:

Kikapcsoltatta a kamerát, és töröltetni akarta a felvételt Novák Katalin kísérete Szegeden, ezt állítják a Momentum politikusai. A köztársasági elnök ugyanis magánprogramon volt. A videón arra próbálták rábírni Novákot, hogy írja alá a petíciójukat, amiben azt követelik, védjenek meg hat hektár szegedi erdőt. A területre a kormány engedélyével fociakadémiát építene a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A terv ellenzői szombaton tüntetést is tartottak

– számolt be az RTL.

Novák Katalin vasárnap is Szegeden tartózkodott, Mihálik Edvin Facebook-posztja szerint a reggeli demonstrálók is arra kérték a Honvéd téri templom előtt, hogy szegediként segítsen megmenteni azt a 6 hektáros erdőt, amit a püspök és a kormány ki akar vágni.