Szeged, közpark, Kállay liget, újszeged, park, erdő, fa, fakivágás

Hamarosan birtokba vehetik a szegediek a Kállay ligetet – képgaléria

Helyi hírek

Ha minden jól megy, és az időjárás is engedi, hamarosan végeznek a szegedi Kállay ligetben a karbantartási munkálatokkal – számolt be róla a szeged.hu.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata tavaly novemberben kezdte meg a terület parkosítását, ahol a tervek szerint egy több elemből álló játszótér kerül kialakításra. Mint azt a szeged.hu megírta: a kiserdő körüli utcák az elmúlt években benépesültek, az itt élőknek pedig igényük mutatkozott arra, hogy a közelben pihenhessenek, sportolhassanak, gyermekeikkel játszhassanak. Ezért az önkormányzat átminősíttette a területet közparkká, minek után kezdetét vették a karbantartási munkálatok.

Az idős, rossz állapotban lévő fák gyérítése megtörtént, jelenleg az úgynevezett szárazolás zajlik, azaz a favágók a közel harminc méter magas lombkoronákat teszik rendbe, az esetleges balesetveszély elkerülése érdekében. Ezt követően kerül sor a játszótér kiépítésére.

A kivágott fák helyére újakat ültetnek, mindezt annak tükrében, hogy a már említett játszótér, miként kerül kialakításra.

Fotó: Frank Yvette