Pósán László

Pósán László a “haladó, progresszív Nyugatot” gúnyolta, amikor az akkugyártásról kérdezték

Helyi hírek

Interjút adott a kormány hajdú-bihari szócsöveként működő, egykoron szebb napokat megélt Hajdú Online-nak Pósán László debreceni fideszes országgyűlési képviselő, a parlament Kulturális Bizottságának elnöke.A kormánypárti honatya (civilben történészprofesszor) az ősz legfontosabb történéseit foglalta össze, kezdve a “szuverenitásvédelmi törvénnyel”.

Pósán László szerint a magyar parlamentarizmusban eddig példátlan volt, hogy külföldről, jelentős összegekkel próbálták befolyásolni a magyar választói akaratot”. Úgy véli, “kilóra megvették az ellenzéki, baloldali pártokat” (ezek szerint a Fidesz “jobboldali” – a szerk.)

“Ha minden brüsszeli agymenést elfogadtunk volna, akkor ma Magyarországon nem lenne energiabiztonság, rezsivédelem. A családok gyakorlatilag nyomorognának. Ezeket nyilván nem kívántuk bevállalni”

– mondta fel a kormánypropagandát Pósán.

“Álcivilek”, akik nem az adófizetők pénzéből működnek

A fideszes képviselő ismertette, a “szuverenitásvédelmi törvény” lényege, hogy a politikai döntéshozatali mechanizmusokból kizárja a külföldi beavatkozásokat, például azt, hogy “civilnek álcázott szervezeteken” (a nagyon civil CÖF által benyelt közpénzekkel mi a helyzet? – a szerk.) keresztül kapjanak politikai pártok kampánypénzeket.

Pósán László a kormány által a 2015-ös menekültválság óta gerjeszetett idegenellenes hangulat fokozódásának okát is az ellenzékben látja. Az interjúban ezt így magyarázta:

“Most az ellenzék a vendégmunkásokkal kezdett el riogatni – azokkal, akik szigorú feltételek mellett, korlátozott ideig, olyan munkavégzés céljából érkeznének, amit hazai munkavállalók nem látnak el –, miközben az illegális bevándorlókat feltétel nélkül beengednék. A baloldal a magyar emberek munkájából eltartaná a migránsokat, a munkát végzőket pedig szigorúan kitiltaná.”

Akkumulátorgyárak: nincs félnivalónk

Ami az akkugyárak ügyét illeti, itt is előkerült a “baloldal”, Pósán szerint az akkumulátorgyártással kapcsolatos vitát az ellenzék kezdeményezte.

“Tény, hogy az általuk dicsőített haladó, progresszív Nyugat nagyobbik hányada az elektromobilitást és az akkumulátorgyártást a zöld átállás fontos letéteményének, a környezetmegóvás garanciájának tartja”

– gúnyolta Magyarország szövetségeseit a debreceni képviselő.

Uniós pénzből vásárolt laptopokkal pózol Pósán László, brüsszelező fideszes képviselőnk

Pósán úgy értesült, hogy a magyar ellenzék azonban a nukleáris energia helyett a lignitbányákat favorizáló német zöldek nyomdokaiba lépve, nem. Mivel szakmai és politikai kérdésekben érdemi alternatívát nem tudnak felmutatni, a hergelés, riogatás eszközéhez nyúlnak.

Az interjúban a fideszes képviselő az orvosok kötelező kamarai tagságának eltörlését és a pedagógus-életpályamodell bevezetését is méltatta, továbbá említést tett arról, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt nőtt a munkanélküliség. Pósán László a Fidesz-kormányt polgárinak nevezte.