Szegedért Alapítvány

Még lehet pályázni a Szegedért Alapítvány támogatására és várják az ajánlásokat a 2024. évi díjakra

Helyi hírek

2024. január 22-ig lehet jelentkezni a Szegedért Alapítvány pályázati támogatására, anyagi segítségben részesülhetnek egyének, kutató- és alkotócsoportok, művészeti közösségek, Szeged hírnevét emelő rendezvények, a városhoz kapcsolódó művészeti alkotások és kiadványok. 

Idén a szakmai kuratóriumok magasabb összeget, összesen 4 500 000 forintot oszthatnak szét. Újdonság, hogy eltörölték a minimum összeget és a pályázók akár 250 ezer forintot is elnyerhetnek alkotásuk vagy programjuk megvalósításához. A pályázat részleteiről a Szegedért Alapítvány honlapján (www.szegedertalapitvany.hu) lehet tájékozódni. A 2024. január 22-ig beérkező pályázatokat a kuratóriumok 2024. február végéig bírálják el, a támogatott pályázatok listája nyilvánosságra kerül.

Kiemelkedő személyeknek jár a fődíj

A Szegedért Alapítvány ebben az évben is felkéri a Szeged értékeit fontosnak érző állampolgárokat, civil szervezeteket és intézményeket, hogy ajánljanak olyan személyeket a fődíjra valamint a tudományos, művészeti és társadalmi-állampolgári kuratórium díjára, akik kiemelkednek a város szellemiségének alakításában, tudományos, kulturális, művészeti életének gazdagításában, értékei megóvásában, akik hírt és megbecsülést szereznek városunknak.

Az ajánlásokat az alapítvány honlapjáról (www.szegedertalapitvany.hu) letölthető ajánlólapon, papíralapon lehet benyújtani 2024. január 22-ig az alapítvány titkárságán (6720 Szeged, Klauzál tér 7. fszt. 13. – Wagner Udvar) vagy elektronikus formában a szegedert.alap@invitel.hu email címre.

A fődíjat és a kuratóriumi díjakat – korábbi díjazottak, támogatók és az ünnepi közönség társaságában – 2024. március 9-én gálaműsor keretében adják át a Szegedi Nemzeti Színházban.

(Szegedért Alapítvány)