Szeged, kidobott fenyő, fenyőfa, Kemes utca, lakotelep

Január 8-a helyett, január 13-án kezdik meg Szegeden a fenyőfák begyűjtését

Helyi hírek

Szeged Megyei Jogú Város területén a fenyőfák begyűjtését a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi, díjmentesen. Úgy volt, hogy a begyűjtés már január 8-án kezdetét veszi a városban, ám Makrai László, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, kérdésünkre megerősítette, erre majd csak január 13-tól kerül sor.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: nem volt értékelhető mennyiség, ezért nem kezdték meg a fák elszállítását a korábban meghatározott időpontban.

A fenyőfák egyébként térítésmentesen leadhatók a hulladékudvarokban, nyitvatartási időben, amelyről ide kattintva tájékozódhatnak.

Abban az esetben, ha mégis a hulladéktároló edények mellé helyezzük őket, akkor figyeljünk arra, hogy a kidobandó karácsonyfákat díszítésmentesen (dísz, szaloncukor papír, fenyőfatalp nélkül) helyezzük el az ingatlanunk elé oda, ahova a hulladéktároló edényünket szoktuk kirakni.

Szeged, kidobott fenyő, fenyőfa, Molnár utca, lakotelep
Molnár utca, Szeged.

Amennyiben a kihelyezett fenyő hossza meghaladja a 1,5 métert, akkor arra kérnek bennünket a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai, hogy vágjuk azt ketté, mivel nem helyezhető a jármű garat részébe 1,5 méternél nagyobb hulladék. Ügyeljünk arra is, hogy a szelektív gyűjtőszigetek és szelektív anyagok begyűjtésére kihelyezett hulladékgyűjtő edények köré ne helyezzük a feleslegessé vált fenyőfáinkat.

Fotó: Frank Yvette