Legóban gazdag volt a fogyatékkal élők karácsonya Nyíregyházán

Helyi hírek

Fergeteges karácsonyi bulin vettek részt a Down-szindrómával és egyéb fogyatékkal élő fiatalok Nyíregyházán 2023. december 18-án a Rejtett Kincsek Down Egyesület szervezésében.  

Az egyesület évtizedek óta foglalkozik a fogyatékkal élő gyerekek fejlesztésével és támogatásával, néhány éve azonban figyelmet fordít a már felnőtt generáció foglalkoztatására, szabadidős tevékenységének eltöltésére és megsegítésére is.  

A szervezet minden év karácsonyán megajándékozza a látókörében lévő, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Down-szindrómás, autista és egyéb fogyatékkal élő gyermeket, fiatal felnőttet nevelő családokat. 2023-ban nem pusztán ajándékkal, egy karácsonyi party-val is készült a Rejtett Kincsek Down Egyesület számukra. 

A finom ételek és italok elfogyasztása előtt és után fékevesztett mulatozásra, limbózásra, tánckoreográfiák elsajátítására és kutyás bemutatóra is sor került a karácsonyi rendezvényen, az estet pedig a LEGO adományok átadása koronázta meg.  

A játékadományokat a Kárpátok Alapítvány és a LEGO Csoport közös pályázatának köszönhetően adhatta át a Rejtett Kincsek Down Egyesület.