Mikepércsi anyák catl tüntetés

Tüntetés lesz Debrecenben az oktatás rossz helyzete és a CATL gyára ellen

Helyi hírek

Elérkezett a 2. debreceni ZebraSzerda ideje – tájékoztatták portálunkat a szervezők. Mint írják, a magyar oktatási rendszer ezer sebből vérzik, a helyzet azonban továbbra sem javult. A Debrecenbe tervezett CATL akkumulátorgyár építése pedig a visszavont katasztrófavédelmi engedély ellenére sem állt le.

Folytatódik a demonstráció! Csatlakozz hozzánk Debrecenben! Ne feledjétek, gyerekeink jövője a tét és csak együtt lehetünk igazán erősek!

– üzenik az esemény Facebook-oldalán.

Budapesten kívül már 19 településen, városban is vannak csatlakozók az akcióhoz. Tartsuk civil kontroll alatt a városban zajló ipari és gazdasági folyamatokat! Szerveződjünk a gyermekeinkhez méltóbb oktatás létrejöttéért!

A második ZebraSzerdát 2024. 01. 03-án, szerdán tartják délelőtt 11 és 12 óra között a Párizsi Udvar és a Pláza zebráján, ahol a villamos jár.

A szervezők szerint ez lesz a menetrend:

“Egy gyors tájékoztatást követően transzparensekkel sétálunk át a zebrán (nem akadályozva a forgalmat), amint zöldre vált a lámpa. Az esemény kb. egyórás lesz, de ha csak kevesebb időt tudsz ott tölteni velünk, akkor is szívesen látunk. Az eseménnyel fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét arra, hogy gondolkodjanak kritikusabban a jövőjüket meghatározó kérdésekben és ne a propaganda által kialakitani kívánt közvéleményre támaszkodjanak, hanem legyenek nyitottak a döntések okait meghatározó tények megvitatására, tegyenek lépéseket a transzparens, nyílt kommunikáció elősegítése érdekében. Sokszor érezzük úgy, hogy a megoldások szélsőséges megközelítést kívánnak. Talán itt az ideje megtalálni azt a középutat, ahol a párbeszéd és egymás megértése kivirágozhat. Olyan közeget manifesztálunk, ahol egymás véleménye tiszteletben van tartva, és ahol mindenki szabadon vállalhatja a gondolatait anélkül, hogy retorzió vagy megfélemlítés lenne a válasz.”

2023 az akkumulátorgyár éve volt Debrecenben, íme a harc fontosabb mozzanatai – összefoglaló