Naplemente Debrecenben

Meseszépek a naplementék a debreceni égbolton

Helyi hírek

Szebbnél szebb fotók készültek a napokban a debreceni naplementékről. Mi is kaptunk néhányat olvasóinktól, ezeket tesszük most közzé.

Naplemente Debrecenben
Fotó: Lanczné Czifra Ágnes

“Piros az ég alja: aligha szél nem lesz.”

Petőfi Sándor János vitézéből való a fenti idézet, de mit jósolnak a meteorológusok a következő napokra?

Szerdán a Dunántúl délnyugati felén és helyenként az északkeleti határ közelében indulhat ködösen a nap, majd napközben a napsütésé lesz a főszerep, de délnyugaton helyenként csak lassan oszlik fel a köd. A nyugati-északnyugati szél az Alföldön és az Északi-középhegységben reggel, délelőtt többfelé élénk lehet. Kora reggel -2, +6, napközben 6-12 fok valószínű.

Csütörtökön napos és ködös, rétegfelhős tájak váltakozhatnak, utóbbira főként északon, északnyugaton számíthatunk. Csapadék legfeljebb ködszitálás formájában fordulhat elő a ködös tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a délnyugati szél. A maximumok 4 és 13 között alakulnak, a tartósan ködös, szürke tájakon lesz hidegebb.

Pénteken is hasonló időben lesz részünk, ekkor főként északkeleten ragadhat be a köd és rétegfelhőzet, míg máshol több órára kisüthet a nap. A délnyugati szél keleten és a Dunántúl déli felén többfelé megélénkül. Napközben 5 és 13 fok közé melegszik a levegő – jelezte az Időkép.