Puli Állatvédő Egyesület kutyamenhely Debrecen

Erőn felül, szívvel-lélekkel az otthontalanná vált állatokért. A debreceni Puli Állatvédő Egyesületnél jártunk

Helyi hírek

Debrecen határában, a Panoráma út közelében található a tizenkét éve működő Puli Állatvédő Egyesület. Közel száz kutya és néhány cica lelt itt menedékre, miután gazdáik “megunták” őket, vagy egyéb ok miatt otthontalanná váltak.

Aki járt már állatmenhelyen, az tudja, mennyire szívszorító tud lenni a jobb sorsra érdemes kutyák látványa, kétségbeesett ugatása. Szinte kérlelnek: “engem fogadj örökbe!”. Szerzőink egyike, a cikk ötletgazdája – minő véletlen – egy menhelyről örökbefogadott kutyával él idestova 13 éve, és mivel a helyzet időközben macskával is “súlyosbodott”, kockázatos lenne egy újabb négylábút hazavinnie.

De hátha akad olyan olvasónk, aki épp most vágyik egy hálás négylábú (vagy akár háromlábú, lásd a fotókon, vagy lejjebb, a videón) társra. Van közöttük ölebnek való és termetes házőrző, nyugodt, illetve energikus is. Lehet választani – pontosabban hagyni, hogy ő válasszon ki bennünket.

Vannak közöttük egészségesek és betegesebbek, vagy éppen olyanok, akik speciális táplálásra szorulnak. Sajnos olyan kutyus is akad a telepen, akit azért vitt oda a gazdája, mert egy betegségből adódóan amputáláson esett át, és a kiskedvenc már csak három lábon ugrálhat tovább.

Ő itt “Táncsics”, az életvidám háromlábú kutyus gondozójával, Nagy Erikával. Ezzel a kis hendikeppjével már nem tekintettek rá családtagként (már ha előtte egyáltalán…):

 

Kósa Éva, az egyesület alelnöke vezetett körbe minket a telepen. Elmondta, szervezetüknek tetemes összegű, kifizetetlen állatorvosi számlái gyűltek össze, veszélybe került a gondozásban lévő kutyák és cicák januári orvosi ellátása, ezért kérik az állatszeretők segítségét. Erről mi is írtunk nemrég.

Kósa Éva, a Puli Állatvédő Egyesület alelnöke
Kósa Éva, a Puli Állatvédő Egyesület alelnöke

Évától megtudtuk, a menhelyre bekerült kutyákat egytől egyig ivartalanítják, ezután lehet csak örökbefogadni őket. Az alapítvány számára kiemelten fontos, hogy milyen állapot várja a gazdissá váló kedvenceket, ezért a leendő otthonuk körülményeit is ellenőrzik. Csak akkor indítható el a folyamat, ha minden feltétel adott.

 

Nagy Erika, az egyesület csupaszív aktivistája kiemelte, elsősorban az állatok etetéséhez és orvosi ellátásához van szükségük segítségre, de örömmel fogadnak takarókat, kockabálákat, forgácsot, illetve tisztítószereket. Sokba kerül a beteg állatok gyógyszerezése és speciális tápozása is.

A Puli Állatvédő Egyesület ideiglenes befogadók segítségére is számít, de adományokkal is támogathatjuk őket telephelyükön, vagy Debrecenben, a Szigligeti utca 7. szám alatti gyógyszertári átadópontban.

Így segíthetsz:

Puli Állatvédő Egyesület

Számlaszám: 11738015 20002987 00000000 ( Karácsonyi Angyal)

IBAN szám: HU76 11738015 20002987 00000000

SWIFT kód: OTPVHUHB

PayPal: puli.debrecen@hotmail.com

Adományvonal: 13600 (47) mellék

A támogatás mértéke 500 Ft / hívás, SMS

 

– Rontó Judyt, Szilágyi Szabolcs –

Egy örömhír, néhány héttel riportunk után:

Sikerült! Összegyűlt a debreceni Puli Állatvédő Egyesület másfél milliója, kifizethetik a tartozásukat