Miskolc adventi villamos

Csodájára jár a világ a miskolci fényvillamosnak

Helyi hírek

Már csaknem másfél millió megtekintésnél jár az a videó, amely még december 10-én került ki a Facebookra, és egy Magyarországon felvett jelenetet rögzít.

A videón a miskolci fényvillamos látható – írja a vg.hu, és a másfél milliós nézettség mellé összeszedett majdnem 60 ezer reakciót, 12 ezer megosztást és 1500-nál is több hozzászólást. És hol van még a vége. A felkapottsága azért is meglepő, mert eredetileg egy alig-alig ismert külföldi oldal tette ki a közösségi platformjára: a TRAM-EM European Tramdriver Championship, amelynek mindössze hét és fél ezer követője van. Ez a 2024-es villamosvezetői Európa-bajnokságot népszerűsíti.

Ennek megfelelően a videót megnéző külföldiek zöme, sok százezer ember egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a miskolci fényvillamosban gyönyörködik. Szerencsére a kommentfolyamba a magyar netezők is megérkeztek, és többen fel is hívták a figyelmet, hogy a felvétel Borsod vármegye székhelyén készült. Ezzel pedig valószínűleg eddig soha nem látott hírverést és reklámkampányt folytatnak Miskolcnak.