Mikepércsi anyák catl tüntetés

Az év embere: nagyot küzdöttek a Mikepércsi Anyák, de Karsai Dániel legyőzhetetlen volt

Helyi hírek

Elsöprő fölénnyel, a szavazatok 77 százalékával Karsai Dánielt választották a Magyar Hang olvaósi az év emberének. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő és a kegyes halál jogáért küzdő alkotmányjogász százezer forintot nyert el a szerkesztőségtől, a pénz sorsáról így ő dönthet.

A szavazáson második helyen az akkumulátorgyár építése ellen tiltakozó, civil szervezetbe tömörülő Mikepércsi Anyák végeztek 15 százalékkal, őket követte a Nobel-díjas magyar kutatópáros, majd Stefano Bottoni történész és Szoboszlai Dominik labdarúgó.

A Mikepércsi Anyák Facebook-oldalukon méltatták Karsait, akit pechjére Kósa Lajos vett szárnyai alá.

Már önmagában a jelölés is óriási megtiszteltetés volt a számunkra, hiszen olyan emberekkel említettek együtt bennünket, akik évekig tartó munkájukkal joggal számíthattak mindenki elismerésére. A legtöbben végül dr. Karsai Dániel alkotmányjogászra adták szavazataikat, aki példát mutatott arra, hogyan lehet az egyéni sorson felülemelkedve olyan ügyért harcolni, amely előremutató és az élet egyik legfontosabb kérdését érinti, az életvégi döntést. Kiállása, kitartása, nyugodt megfontoltsága erőt és hitet sugároz, kívánjuk, hogy elérje célját. Bár tisztában vagyunk a tényekkel, anyaként, szülőként mégis a karácsonyi csodában reménykedünk, fordítsa vissza a visszafordíthatatlant, állítsa meg a megállíthatatlant! Kedves Dániel, a MIAKÖ tagjai úgy állják körül a feldíszített fát ebben az évben, hogy Önre is gondolnak! Mert csodák igenis vannak, kívánjuk, hogy része legyen benne!

Az egyesület azt írta, a támogató szavazatok azt jelzik számukra, hogy fontos ügyben szólaltak meg, és jó úton haladnak. Azt ígérik, nem adják fel a küzdelmet, mert az igazság az ő oldalukon áll.

Karsai Dániel, akinek segélykiáltásait nem akarja meghallani a kormány:

Orbán Viktort sem hatotta meg Karsai Dániel betegsége, cinikus üzenetet küldött neki

Kósa Lajos nem támogatja az aktív eutanáziát, helyette “az élethez való jogról” beszélt Karsai Dánielnek

Karsai Dániel a parlamentben is megkapta a Fidesztől: szenvedjen!