Szeged, Gyerekkarácsony, Agóra, gyerekek, program, előadás, szórakozás

Több mint 360 millió forintos támogatással épült új bölcsőde Csetényben

Helyi hírek

Több mint 360 millió forintos támogatással épült új, kétcsoportos, 24 férőhelyes bölcsőde a Veszprém vármegyei Csetényben – közölte a település önkormányzata az MTI-vel.

A bölcsődefejlesztést az indokolta, hogy a község lélekszáma az elmúlt időszakban nőtt, és nagy szükség mutatkozott a gyermekek napközbeni felügyeletét ellátó intézményre – áll a Nagy Attila (független) polgármester által jegyzett közleményben.

A kétcsoportos bölcsődét a település óvodája szomszédságában alakították ki úgy, hogy az előkertben parkolóhelyeket is biztosítottak.

Az épület körül játszóudvart alakítottak ki, a teraszokat részben befedték, és számos fejlesztő játékkal is felszerelték az új csetényi bölcsődét – írták.

Nagy Attila az MTI-nek elmondta: a bölcsőde építéséhez a 364 millió forintos európai uniós támogatás mellett az önkormányzat 20 millió forint önrészt biztosított.

A polgármester hozzátette: a település a Magyar falu programból 35 millió forintot nyert el a bölcsőde melletti régi iskolaépület felújítására, amelyet az önkormányzat további hatmillió forinttal egészített ki. Itt a bölcsődefejlesztéssel párhuzamosan Campus Kapu néven közösségi és ifjúsági teret hoztak létre a község fiataljainak.

(MTI)