Vitaminadományt kapnak a rászorulók Debrecenben

Helyi hírek

Idén is gondol a rászorulókra a debreceni Arany Oroszlán Gyógyszertár. A patika több millió forint értékben juttat el vitamincsomagokat az idősekhez. A csomagok átadásán kérdeztük az akcióban résztvevő cégek és a debreceni városvezetés képviseletében megjelenteket.

Fotó: Facebook/Barcsa Lajos

Szabó Zsuzsa, a Medico Uno nevében elmondta, cégük letette névjegyét az egészséges életmód és a megelőzés támogatása mellett. Csomagjuk tartalmaz felnőtteknek való, és hároméves kortól adható vitaminkészítményeket is. Szabó Zsuzsa arról is beszélt, hogy a téli időszakban elsősorban D-vitaminra (a kevesebb napfény miatt) és az immunrendszer stimulálása érdekében C-vitamin-kiegészítésre van szükségünk.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kérdésünkre kifejtette, önkormányzati rendelet határozza meg, hogy milyen jövedelemhatár alatt jogosult valaki hatóságilag különböző támogatásokra. “Az előző közgyűlésen döntöttünk a jövedelemhatár megemeléséről, mivel a bérek is emelkednek, és nem szeretnénk senkit sem kizárni a támogatandók köréből” – mondta Barcsa Lajos.

Arra a kérdésünkre, hogy mit tud tenni a város azért, hogy kevesebben szoruljanak adományra, azt felelte, azon dolgoznak, hogy minél több ember jusson Debrecenben olyan munkahelyhez, ami állandó jövedelmet biztosít számukra.

Gyógyszertár, patika

A STADA Hungary képviseletében Nagy László elmondta, a vállalat célja, hogy megbízható partnerként gondoskodjon az emberek egészségéről. Ennek szerves része, hogy támogatják a partnereinket is, ha ilyen jellegű felhívást tesznek. Azt vallják hogy egy sikeres vállalatnak vissza is kell adnia annak a társadalmi környezetnek, ahol maga is tevékenykedik.  Azon felül hogy támogatják a hasonló kezdeményezéseket Ők magunk is tesznek azért, hogy jobbá tegyék a környezetüket. Pár éve indítottak egy Óvoda felújítási programot, vagyis a STADA Palánta programot, amelynek keretein belül, évente kétszer, azon túl, hogy rászoruló óvodákat újítanak fel, környezettudatos és egészségfejlesztésre oktató tematikus játszótéri elemekkel bővítik az adott óvódák játszótereit valamint a Felelős gasztrohős alapítvány önkéntesivel játszó/ oktató délutánt tartanak a családoknak. Mostani adományuk kedvezményezettjei elsősorban az idősek közül kerülnek ki, a csomag többek között nagydózisú D-vitamint és egy ginkgo biloba-alapú készítményt tartalmaz, ami a memória működését támogatja. A téli időszakra Nagy László azt javasolja, hogy a megfázásos időszakban, a D-vitamin bevitel mellett érdemes nagyobb figyelmet fordítani a C-vitamin bevitelére, illetve megelőzés szempontjából hasznos a cink is.

Törő András lelkész, a Debreceni Karitatív Testület elnöke kérdésünkre kifejtette, szervezetükhöz közel kétezer háztartástól érkezett idén adománykérelem, ez három-négyezer ember jelent. A kihelyezett tartósélelmiszer-gyűjtőknek hála, ezeknek a kéréseknek minden bizonnyal eleget is tudnak majd tenni. Ami a vitaminadományokat illeti, 5 millió forint értékben juttatnak el csomagokat a debreceni idősekhez. Ez nem egyszeri adományozás lesz, hanem folyamatosan osztják ki a rászorulók között.