Szeged, Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, Karitász Vásár, Nagyáruház, advent, adomány, kézműves

Idén már 30. alkalommal rendezik meg a Karitász Vásárt Szegeden

Helyi hírek

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász az adventi időszakban több jótékonysági akcióval segíti a nehéz sorsú embereket. – közölte a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató.

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász 30. alkalommal rendezi meg a Karitász Vásárt a Jókai utcai Nagyáruház földszintjén. Az áruház nyitvatartási idejében látogatható karácsonyi börzén azokat a kézműves ajándékokat vásárolhatják meg az érdeklődők, amelyeket az ősz folyamán a Karitász Alkotóházban készítettek önkéntesek, valamint egyéni alkotóktól és csoportoktól érkeztek kézműves termékek, többek között karácsonyi díszek, ajándéktárgyak. A vásár bevételét ezúttal is nehéz sorsú családok fűtés támogatásra fordítják.

A Karitász Vásárt Kothencz János diakónus, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász koordinátora nyitotta meg december 11-én 14 órakor. A rendezvényen közreműködtek a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony-templom (Ótemplom) gitárosai.

A Karitász Vásár december 18-áig várja az érdeklődőket a Nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként 9-19 óráig, szombaton 14 óráig.

Fotó: Frank Yvette