Szeged, 15. Szegedi Képregény fesztivál, Somogyi könyvtár, kultura, képregény

Jótékonysági könyvvásárral segíti a nehéz sorsú gyermekeket a Somogyi-könyvtár

Helyi hírek

Immár kilencedik esztendeje, hogy a Somogyi-könyvtárban adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak eladásra, az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják.

A könyvtár 2022-ben a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének gyűjtött, akik 20 fő súlyosan-halmozottan sérült, mozgássérült, enyhe-és középsúlyosan sérült fiatal felnőtt számára biztosítanak napközbeni fejlesztést és gondozást. A könyvvásáron 300 ezer forint gyűlt össze, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át.

Az ide évben a Csimota Kacaj Egyesület megsegítésére folyik a gyűjtés. Az egyesület 2019-es indulása óta számos, nehéz helyzetben lévő embernek, családnak nyújtott segítő kezet, akár tárgyi, akár pénzadomány formájában. Célkitűzései között szerepel a megyében élő gyermekek minél szélesebb körű támogatása. Ennek érdekében több alkalommal rendezett játékos rendezvényeket, mesemondó- és rajzpályázatokat, jótékonysági programokat és évek
óta megrendezi iskolatáska gyűjtő akcióját, mellyel több száz gyermeknek segített már iskolatáskához jutni. Tagjai rendszeresen biztosítanak a megyei gyermekrendezvényeken kreatív asztalokat a gyermekek számára, ezzel is színesítve a helyi programokat.

A befolyt pénzadományból továbbra is a minél szélesebb körű támogatói munkájukat folytatnák, segítségével még több családnak tudják megadni azt a kis pluszt, ami kiutat jelent a nehéz helyzetükből. A 2023. december 1. és 22. között a Somogyi-könyvtár központi épületében megrendezett jótékonysági könyvvásáron befolyó összeget jótékony célra fordítják.