Szeged, közfoglalkoztatási kiállítás, vásár, Kormányhivatal

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Szegeden a közfoglalkoztatási kiállítást és vásárt

Helyi hírek

A 8. közfoglalkoztatási kiállítást és vásárt rendezte meg november 29-én a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, melyen kolbászok, lekvárok, befőttek, és savanyúságok mellett szőnyegeket és karácsonyi díszeket is kiállítottak. 

A kiállítást Salgó László Péter főispán nyitotta meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal nagytermében. A vásáron Kistelek, Balástya, Ópusztaszer, Ásotthalom, Mártély, Mindszent, Pusztamérges, a szentesi Hajléktalan Segítő Központ, Kövegy, Makó, Csanádalberti, Apátfalva és Öttömös települések mutatták be a termékeiket. A főispán elmondta, hogy Csongrád-Csanád vármegyében 1700 főt közfoglalkoztatotat alkalmaznak.

Az első pillér a járási start mintaprogram. Ez vármegyénkben 43 településen 831 fő közfoglalkoztatottat jelent. Az országos közfoglalkoztatási program a második pillér, vármegyénkben több mint háromszáz fő létesített közfoglakoztatási jogviszonyt. A harmadik pedig a hosszabb időtartamú programok, amelyekhez vármegyénkben 541 fő csatlakozott. – mondta Salgó László Péter főispán.

A kiállítás és vásáron Szulimán Zsolt, a Belügyminisztérium főosztályvezetője is részt vett, aki elmondta, a közfoglalkoztatottak létszáma jelentős csökkenést mutat a 2016-os csúcsév óta.

Fotó: Frank Yvette