Szeged, Ételt az Életért, karácsonyi szeretetlakoma, Anna-kút, ételosztás, rászoruló, szegény, élelmiszer, szegénység

Az Ételt az Életért Alapítvány szombaton ünnepi ételosztással várta a szegedi rászorulókat

Helyi hírek

Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziós programjának ünnepi akciósorozata keretében osztott ételt szombaton Szegeden a rászorulóknak.

Az alapítvány minteg 6000 tál ünnepi menüt és több tíz tonna tartós élelmiszert oszt ki az országban. Magyarországon naponta 3000 adag ételt osztanak ki a Krisna-hívők, akik az advent időszakában mintegy 6000 adag meleg ebédet, főzési alapanyagokat, valamint ünnepi finomságokat is tartalmazó tartós élelmiszercsomagot is átadnak a rászorulóknak. Más városokhoz hasonlóan Szegeden is hosszú sorban álltak az emberek az ünnepi ételosztás alkalmával. Az alapítvány évente nagyjából félmillió adag ételt oszt szét az ország egész területén, de nemcsak rászorulóknak, hanem nyári táborok résztvevőinek, vagy természeti katasztrófák túlélőinek is szoktak ételeket adományozni.

Ahhoz, hogy a csomagokba a megnövekedett élelmiszerárak ellenére sokféle egészséges élelmiszer kerülhessen, az adományozók segítségét is kérik: 5000 forintból egy négyfős család ünnepi ebédjét, 8000 forintból pedig élelmiszercsomagjukat lehet támogatni. Emellett várják az önkéntesek segítségét a fővárosi és a vidéki adományosztó pontokon is.

Fotó: Frank Yvette