Filagória rongálás Debrecen

Filagóriát rongáltak Debrecenben, majd a detoxikálóban kötöttek ki

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség garázdaság vétségével vádol két férfit, akik leszakították egy filagória ereszcsatornáját.

A vádirat szerint az elkövetők 2023. augusztus 16-án hajnalban egy debreceni parkban tartózkodtak. Leültek egy filagória alá, közben alkoholt fogyasztottak és zenét hallgattak.

Az ittas férfiak hirtelen ötlettől vezérelve rángatni kezdték az ereszcsatornát, ami emiatt leszakadt, ezért a lemezt a kuka mellé tették és tovább italoztak.

A közeli házak lakói értesítették a rendőrséget, a helyszínre érkező járőr pedig a két férfit a detoxikálóba szállította. A debreceni rendőrök nyomozása során megállapították, hogy az elkövetők a csatorna leszakításával 48.000 forint kárt okoztak az önkormányzatnak, ami nem térült meg. Kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy a környéken lakókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettüket beismerő férfiakat garázdaság vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.