Szijjártó: aki az akkugyárak ellen lázít, az nem magyar érdekeket szolgál

Helyi hírek

Fenti mondattal lehetne tömören összefoglalni, hogy miképp vélekedik Szijjártó Péter azokról, akik szkeptikusan állnak a Magyarországra érkező, jelentős részben kínai akkumulátorgyárakról.

A külgazdasági és külügyminiszter a DTV-nek adott interjújából osztott meg egy részletet a Facebook-oldalán. A szűk három és fél percben arról beszélt, hogy Magyarországnak az az érdeke, hogy itt akkugyárak épüljenek, hiszen az amerikaiak, a németek stb. is építenek.

Szijjártó Péter szerint akik a gyárak ellen lázítanak, azok idegen érdekeket képviselnek. Belekeverte a továbbra is fogatlan oroszlánként vergődő ellenzéket is (négyévente kapján az ívet a választásokon), illetve elmesélte, milyen jó, hogy Győrben ott az Audi, mert így lett szülővárosa az ország egyik legfejlettebb települése. No meg van BL-győztes kézilabdacsapata is.

Szijjártó emlékeztetett, figyelemmel kíséri az akkugyáras vitákat – így a debrecenit is -, de azt kéri mindenkitől, hogy a tényekre hagyatkozzanak, és ne üljenek fel az ellenzék felbujtásának.

A kormányhivatal elmarasztalta Debrecen önkormányzatát – tovább küzdenek a Mikepércsi Anyák az akkugyár ellen