Átadták a katasztrófavédelem új logisztikai raktárcsarnokát

Helyi hírek

Átadták a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) 420 millió forint európai uniós támogatásból épített új logisztikai raktárcsarnokát kedden Budapesten.

Az OKF az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az első, európai uniós projektből épített csarnokot 2019 végén adták át a katasztrófavédelem XVII. kerületi központi raktárbázisának területén, ezt most egy 790 négyzetméteres, hatméteres belmagasságú, fűthető, könnyűszerkezetes csarnokkal bővítették. Ha teljesen feltöltik az új csarnokot, akkor csaknem hétszáz raklapot lehet benne elhelyezni.

Hozzátették: a jelentős karbantartást nem igénylő raktárépület tetejére telepített napelemekkel részben biztosítható a csarnok fűtés- és elektromosenergia-ellátása. A csarnokot targoncás, raklapos rakodásra alkalmas állványrendszerrel, belső világítással, rakodást, árufogadást, kiadást segítő elektromos raktárkapukkal szerelték fel. A szervezet a projektben két elektromos villástargoncát is beszerzett.

Az OKF tájékoztatása szerint az új csarnokban helyezik el a Belügyminisztérium állami céltartalék részét képező védekezési anyagokat, eszközöket, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság részére raktározott anyagokat, valamint a korszerűtlen sződligeti raktárból ide hozzák át az ár-, illetve belvízvédekezési anyagokat, eszközöket.

Az új raktárcsarnokban összevontan tárolt készletek lehetővé teszik a központi szervek gyorsabb reagálását és a műveletek logisztikai támogatását hamarabb el lehet kezdeni – írták.

A közleményben idézték Pásztor József tűzoltó ezredest, a Gazdasági Ellátó Központ igazgatóját, aki arról beszélt, hogy a raktárbázis betonozott felületeinek bővítésével konténerek, járművek tárolására nyílik lehetőség, a jelenlegi épületek kiváltása érdekében pedig szóba jöhet újabb raktárcsarnok építése is.

(MTI)

Kezdőkép: A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) 420 millió forint európai uniós támogatásból épített új budapesti logisztikai raktárcsarnoka az avatás napján, 2023. október 24-én. MTI/Hegedüs Róbert