ősz

Megdőlt a melegrekord, Berettyóújfaluban mérték az egyik legmagasabb hőmérsékletet

Helyi hírek

Rendkívül szokatlan október a 2023-as, az elmúlt napokban sorra dőltek meg a melegrekordok.

Szombaton a Tiszántúlon nyárias meleg uralkodott, a keleti határszélen a 27-28 fokot is elérte a csúcshőmérséklet az Időkép tájékoztatása szerint. Ez elég volt ahhoz, hogy a pénteki után szombaton is megdőljön a napra vonatkozó melegrekord: az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos mérései szerint Körösszakálon 28,1 fok volt csúcshőmérséklet, ami 0,1 fokkal múlta felül a négy évvel ezelőtt, Adonyban mért 28 fokos értéket.

De Berettyóújfaluban sem fáztak az emberek, az OMSZ mérései alapján a hajdú-bihari településen 27,9 fok volt szombaton, itt volt az egyik legmelegebb a szombat az egész országban.

A hosszú hétvége továbbra is szokatlanul enyhe marad: 19-25 fok várható, újabb melegrekordok dőlhetnek meg. Ma Debrecenben és környékén azonban szükség lehet az esernyőkre is, a 23 fok körüli maximumok mellett esőre, záporra, esetleg még zivatarra is számíthatunk.

https://debreceninap.hu/helyi/2023/10/22/pasztorok-csikosok-es-karikas-ostor-unnepe-a-pusztaban-a-hortobagyi-behajtasi-unnepen-jartunk/