vízivás

Tilos a vízfogyasztás Monostorpályin!

Helyi hírek

2023.10.16-tól kezdetét veszi az Európai Unió által támogatott ivóvízminőség-javító beruházás keretében a Monostorpályi vízműtelepen a teljes vízműtelep felújítása a minőségi ivóvízszolgáltatás biztosítása érdekében, amely előreláthatóan 2024. április 25-ig tart.


A munkavégzés zavartalansága miatt a jelenlegi vezetékes ivóvíz szolgáltatást ideiglenesen szüneteltetni kell, előreláthatólag 2023. október 16-tól–2024. április 25-ig. A kivitelező mindent megtesz annak érdekében, hogy a beruházás mihamarabb megvalósuljon, befejeződjön.

A munkavégzés időszakában a közüzemi vezetéken csak a kutakból származó, kezeletlen használati vízszolgáltatás lesz. Ez a használati víz emberi fogyasztásra NEM alkalmas. A vízmű mindenkit arra kér a településen, hogy az egészségének megóvása érdekében a vezetékes vizet NE FOGYASSZA, ivásra, főzésre ne használja! Ezen vezetékes víz ivás és főzés célú felhasználáson kívül, minden más használatra alkalmas. Felhasználása csak szigorúan használati vízként megengedett!

A beruházás ideje alatt biztosított használati víz díja az alábbi:

  • Lakossági használati víz díja: 208,00 Ft/m 3 + Áfa
  • Nem lakossági használati víz díja: 237,50 Ft/m 3 + Áfa
  • A használati vízhez alapdíj nem kapcsolódik.
  • A szennyvízdíjak változatlanok.

A beruházás során a munkavégzések miatt átmeneti néhány perces vízhiány, kisebb nyomásingadozás előfordulhat.

A beruházás időszaka alatt az egészséges ivóvizet két darab ideiglenesen kihelyezett konténeres víztisztító berendezés biztosítja. A vonatkozó jogszabály értelmében kötelezően fejenként 3 liter/fő/nap ivóvíz mennyiség biztosítandó, ugyanakkor a konténerek tisztító kapacitása, darabszáma 9 liter/fő/nap mennyiség kivételét teszi lehetővé.

A víztisztító konténerek az alábbi helyeken találhatóak:

  • Művelődési ház udvara, Monostorpályi, Bajcsy-Zsilinszky u. 1/c.
  • Monostorpályi óvoda és bölcsőde gazdasági udvara, Monostorpályi, Damjanich u. 1. (bejárat a Sziget utca felől)

A tisztító konténer a nap 24 órájában folyamatosan működik, ezen konténerekből az ivóvíz rendelkezésre áll, a csapok felett használati útmutató található.

Ha bárkinek bármilyen panasza lenne a vezetékes használati vízszolgáltatással kapcsolatban, az alábbi telefonszámokon keresheti a Debreceni Vízmű Zrt. munkatársait:
+36 52 534 510
+36 52 534 509
+36 52 513 536

Nem lesz víz Debrecen több utcájában pénteken