Ócska kormánypropagandával körítve tették le egy tiszacsegei tűzhorganyzó üzem alapkövét

Helyi hírek

Tűzihorganyzó üzemet épít hétmilliárd forintos beruházással a Nagév Kft. a hajdú-bihari Tiszacsegén, a létesítmény alapkövét pénteken tették le a Tisza-parti kistelepülésen.

Az eseményen Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium (PM) gazdasági elemzésekért és kiemelt támogatási programokért felelős helyettes államtitkára elmondta, a 2015-ben elindított Nagyvállalati beruházási támogatási program keretében a társaság másfél milliárd forintos kormányzati támogatással építi meg a közel hatezer négyzetméteres gyártócsarnokát.

A program segítségével országszerte mintegy négyezer munkahely jött létre, Tiszacsegén pedig a jelenleg száz embert foglalkoztató Nagév Kft. további húsz embernek biztosít munkalehetőséget, a fejlesztés emellett húsz-harminc százalékos kapacitásbővítést is jelent a társaságnak – mondta a helyettes államtitkár.

Kitért arra, hogy a legmodernebb gyártástechnológiát alkalmazó, nagyobb acélszerkezetek több évtizedre szóló korrózió- és felületvédelmét biztosító új üzem megfelel a környezetvédelmi előírásoknak.

Marczinkó Zoltán István hangsúlyozta, az a munkaalapú gazdaság, amelyet a kormány az elmúlt tíz évben kialakított, ellenáll a globális gazdasági nehézségeknek, a szankcióknak és a háborúnak.

A “szankciós politika és az ukrajnai háború miatt” kialakult infláció célként kitűzött letörése jól halad, augusztusban 16,4 százalékra, szeptemberben 12,2 százalékra csökkent az infláció, így jó esély van arra, hogy októberben “benézünk a tíz százalék alá”

– tolta a kormány ócska propagandáját a helyettes államtitkár.

Hozzátette, 2024 “a kilábalás és a növekedés” időszaka lesz, ennek elérésében a feszes munkaerőpiac, a hazai cégek fejlődőképessége és beruházásai, valamint a kormány vállalkozásokat ösztönző gazdaságpolitikája segíti a magyar gazdaságot.

Nagy Antal János, a családi tulajdonban álló Nagév Kft. ügyvezető-tulajdonosa az új üzem technológiájáról szólva elmondta, a horganybevonattal ellátott szerkezetek teljes mértékben újrahasznosíthatók anélkül, hogy előtte bármiféle vegyi eljárást kellene alkalmazni, így nem is keletkezik káros anyag.

A Nagév csoport Magyarország meghatározó tűzihorganyzással (korrózióvédelmi eljárással) és járdarács-gyártással foglalkozó vállalata. Az 1991-ben alapított, több leányvállalatot magában foglaló cégcsoportnak Tiszacsegén kívül Ócsán és Hajdúböszörményben vannak telephelyei.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2022-ben 78 munkavállalót foglalkoztató Nagév Kft. 2021-ben 2,06 milliárd, míg 2022-ben 2,64 milliárd forint nettó árbevételt realizált. Adózott eredménye a két évvel ezelőtti 280 millióról tavaly 661 millió forintra emelkedett.

Fotó: Facebook/Bodó Sándor