Postapartner iroda nyílt Halápon

Helyi hírek

Ismét elérhetőek a postai szolgáltatások Halápon. A Postapartner irodát Papp László polgármester, Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Igazgatóságának vezetője és Kovács István önkormányzati képviselő adták át 2023. október 11-én. 

Nagy öröm számomra, hogy egy, az elmúlt évben előállt problémára egy nagyon jó megoldást tudunk kínálni az itt élők számára – fogalmazott Papp László. Felidézte, hogy tavaly az energiaválság következtében számos területen hoztak szükséges döntéseket az energiaköltségek lefaragása érdekében. Mint mondta, az önkormányzati rendszerben is előfordult, hogy a hirtelen megugró energiaköltségek miatt uszodák, sportlétesítmények bezárására és egyéb intézkedésekre volt szükség.

Az előző évben az energiaválságra tekintettel a posta több olyan intézkedést hozott, amely Debrecent is hátrányosan érintette. A várostól kicsit távolabb eső településrészeken, Haláp és Nagycsere térségében komoly problémát jelentett a szolgáltatás megszüntetése. – Mint a városért felelősséget érző politikai közösség és városvezetés úgy gondoltuk, hogy ez nem lehet egy végleges állapot – mondta a városvezető. Rámutatott, hogy Haláp viszonylag messze van a városközponttól, az itteni lakosoknak pedig ezidáig Vámospércsre kellett utazniuk a postai szolgáltatások igénybe vételéért. 

A mai nap folyamán hivatalosan is tájékoztatjuk az itt, és a környéken élőket, hogy a postai szolgáltatások visszatértek Halápra. Az itt élők el tudják érni a postai szolgáltatásokat és a postapartner szolgáltatás keretei között levél-, csomagküldemények feladása, átvétele, illetve az egyéb postai szolgáltatások, csekkbefizetés is elérhetővé válnak – jelentette be a polgármester. Hozzátette, a posta kialakítása 3,1 millió forintba került, amelyből 2,6 millió forintot az önkormányzat, a fennmaradó összeget pedig a halápi egyesület biztosított. 

A postapartneri szolgáltatás mellett tervezés alatt áll a Seregély utca Csíz utcáig tartó aszfaltozása, amelyet a jövő év folyamán meg is valósítunk

– tette hozzá. 

Szőllősi Béla, a Magyar Posta Zrt. Kelet-magyarországi Igazgatóságának vezetője arról beszélt, hogy a Magyar Posta eltökélt abban, hogy 21. századi szolgáltatóvá váljon és egy gazdaságos és hatékony működés mellett magas minőségi szolgáltatást nyújtson az ország minden pontján partnereknek és ügyfeleknek egyaránt. 

Tudom, hogy egy település jövőjét, az ott élők életminőségét nagyban meghatározza az elérhetőségük. Éppen ezért egy levél- vagy csekkfeladás, vagy ezek átvétele az a mindennapi élet része. Tudjuk, hogy a mindennapokban fontos, hogy ezek a szolgáltatások helyben legyenek elérhetők, de minderre olyan megoldást kellett találni, ami hatékony és gazdaságos is

– szögezte le. Mint mondta, az országban a mai napon adják át a századik PostaPontot, Hajdú-Biharban pedig öt településen található postapartner iroda. 

Kovács István önkormányzati képviselő felidézte, hogy a halápi posta bezárását követően azonnal el kezdtek gondolkodni azon, hogyan lehetne a postai szolgáltatásokat újra elérhetővé tenni a halápiak számára. – Nagy lépés ez, hogy újra tudott nyitni a posta és ezáltal nem szenvednek hátrányt az itt élő lakosok – emelte ki.