Szeged, Vodafone, okos terem, SZTE, Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, iskola, oktatás, diák

Okosteremmel segíti a pedagógusképzést a Vodafone Magyarország Alapítvány

Egyetem Helyi hírek

Az okostantermet a gyakorlóiskola diákjai és oktatói mellett az egyetem pedagógusképzésében tanuló hallgatói is használhatják.

A szegedi Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában kialakított tanteremben az iskola tanárai munkájuk közben, az órákat látogató hallgatók pedig a gyakorlati tanulmányaik során ismerkedhetnek az okoseszközök oktatási felhasználásával. A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Szegedi Tudományegyetem együttműködése révén okostáblával, valamint 30 darab, a diákok által is használható tablettel, továbbá egy tanári laptoppal is felszerelték a termet.

A pedagógusképzésben tanuló hallgatóknak az egyetemen indul egy féléves gyakorlati képzés, amelynek tematikáját az oktatási intézmény a Vodafone Alapítvánnyal közösen alakította ki. A  leendő pedagógusok már a képzésük során megismerhetik az oktatás új módszereit.

 – Az okostanteremben, az eszközökben, és a szoftverekben rejlő lehetőségre akkor tudunk hatékonyan építeni, ha azokat a megfelelő képességekkel  rendelkező kollégák használják – mondta Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese.

A most átadott, új eszközökkel felszerelt okostanteremmel majdnem 2000 diáknak, továbbá a gyakorlóiskola pedagógusainak és az egyetem pedagógushallgatóinak a képességei fejlesztéséhez járulnak hozzá az Alapítvány jóvoltából.

– Csongrád-Csanád vármegye olyan a Vodafone Magyarország Alapítvány számára, mint egy szellemi műhely, ahol ötleteinket minden alkalommal nyitottság és érdeklődés fogadja, számtalan lehetőséget kapunk arra, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassuk a kezdeményezéseinket – mondta Flakstad Emőke, a Vodafone Magyarország Alapítvány ügyvezetője.

A Vodafone Magyarország Alapítvány majdnem 50 hazai oktatási intézménnyel áll kapcsolatban, amelyek közül 21 iskola található a déli országrészben. Szarvason hozták létre az első robotika tantermet, és 2020-ban szintén ezen a településen készítették el az első okoseszközökkel felszerelt tantermet, amit a szegedi Gál Ferenc Egyetem kihelyezett pedagógiai karának hallgatói azóta is használnak.

Fotók: Frank Yvette – Szegedi Nap