Somogyi könyvtár Szeged

Október 2-8 között ünneplik a Könyvtári Napokat a szegedi Somogyiban

Helyi hírek Kultúra

Könyvbemutatókkal, kultúrtörténeti előadással, kiállítással és könyves vasárnappal várják az érdeklődőket.

A 18. Országos Könyvtári Napokon minden hazai könyvtárban tartanak programokat a közönségnek, Szegeden a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár, mint minden évben, most is szervez saját rendezvényeket.

Könyvbemutató lesz Apró Ferenc, Írások Alsóvárosról című legfrissebb könyvéről Csizmadia Edit beszélget vele. Pinjung Emil a Pusztaszer – egy elfeledett vadászterület című kötetével érkezik.

Trogmayer Éva bemutatja a Frida és Gubanc Szegeden című ismeretterjesztő mesekönyvét. Ez a 2023-as Szép Magyar Könyv verseny különdíjával jutalmazott Frida és Gubanc Budapesten című történet folytatása. A kötetet Egervölgyi Lilla illusztrációi díszítik, amelyekből kiállítás is nyílik a könyvtárban, Szeged madártávlatból címmel.

Káli-Rozmis Barbara Erzsébet királyné, a nagy utazó című előadásával várja az érdeklődőket.

Egy délután a Szeged folyóirattal – címmel a várostörténeti és kulturális folyóirat nyári duplaszámát és októberi lapszámát mutatják be a szerkesztőség tagjai.

A programsorozat Könyves vasárnappal zárul, amelyet könyvvásárral, kedvezményes beiratkozási lehetőséggel, robotépítéssel és kreatív játékokkal ünnepelhetnek majd a résztvevők.

A részletes programról és a könyvtár további rendezvényeiről a Somogyi oldalán lehet tájékozódni.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap