Szeged, felújítás, Klebelsberg-telep, vasúti átjáró, lezárás, MÁV, vonat, vasút, sorompó

A felújítás után is nehéz autóval közlekedni az egyik legnagyobb forgalmú szegedi vasúti átjáróban

Gazdaság Helyi hírek

A Tompai Kapu úti átjáróban az autósok csak úgy tudnak áthajtani, hogy majdnem állóra fékezik a kocsit, és nagyon lassan haladnak át az egyenetlen, hullámos úttesten. 

Mint arról a Szegedi Nap-ban beszámoltunk, szeptember elejétől mintegy tíz napra részlegesen lezárták a Tompai Kapu úton lévő vasúti átjárót, mert a MÁV Zrt teljesen felújíttatta a kereszteződésben a közutat. Az átkelő Szeged egyik legnagyobb forgalmú vasút-közút kereszteződése, a Nagyállomásra és a Szeged-Rendezőpályaudvarra tartó, illetve onnan induló vonatok mind ott haladnak át. A sorompót gyakran leengedik, ami lassítja a Gyálarét városrész, illetve Klebelsberg-telep és a Szeged közötti közlekedést.

Az átkelő felújítása már elkészült, szeptember közepén megnyitották, de úgy látszik, nem sikerült igazán jól az elhasznált út kijavítása. A környéken közlekedők szerint az átkelőben egyenetlen az úttest, hepehupás, csak lassan lehet áthaladni rajta. A MÁV-nál valószínűleg belátták, hogy nem sikerült túl jól a munka, mert az átjáró elé egy 30-as sebességkorlátozásra, és egyenetlen úttestre figyelmeztető táblát helyeztek ki – írja a delmagyar.hu.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap (képünk a felújítás előtt készült)