Nyírmártonfalva lombkoronasétány

Vizsgálatot indít az OLAF a nyírmártonfalvai “lombkoronasétány” ügyében

Helyi hírek

Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) levélben tájékoztatott, hogy a Hadházy Ákossal közös beadványom hatására nemrég vizsgálatot indított a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében – közölte Facebook-oldalán Donáth Anna.

A momentumos EP-képviselő felidézi, a nyírmártonfalvai polgármester (Filemon Mihály – a szerk.) saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió Ft-ért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt az erdőt tarra vágatta. Így a sétány egy üres mezőn közepén díszelegve a Magyarországon értelmetlenül elfecsérelt és ellopott sok ezer milliárd forint uniós támogatás mementójává vált.

“Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csalás, korrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával. […] Az OLAF elemezte a kapott információkat, és vizsgálatot indított a fent említett pályázatok tárgyában”

– írta válaszlevelében az Európai Csalás Elleni Hivatal.

Nyomozást indított a rendőrség Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester okirathamisítási ügyében

Donáth Anna szerint miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU “megnyugtatására” felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt – írja az ellenzéki politikus.

Előzmények a Hajdú-Bihar megye szégyenfoltjává vált ügyben:

Tízmilliókat kapott Tasó László, Tasi Sándor és Filemon Mihály lombkoronasétányok építésére – van, ahol tarra vágták az egész erdőt

Ugyanazon a napon, ugyanazzal a kivitelezővel írta alá a lombkoronasétányos szerződést Filemon és Tasó

Gyermekét egyedül nevelő anyukát lehetetlenítene el a lombkoronasétányos polgármester – Hadházy feljelentette

Leleplező felvétel: így magyarázkodik az erdő nélküli lombkoronaösvényes polgármester az önkormányzati dolgozóknak