Szeged, bölcsőde, Tápé, felújítás, gyerek, játék

Szeged-Tápén mini bölcsőde nyílt

Helyi hírek Kultúra

Ha megjönnének az EU-s támogatások, új, nagyobb bölcsőde épülhetne a városrészben, ahol egyre több kisgyermekes család él. 

A régi óvoda épületének felújításával alakították ki a bölcsődét, a külső-belső tatarozást önkormányzati pénzből, 15 millió forintból fedezték – mondta a sajtótájékoztatón Szécsényi Rózsa, a városrész  önkormányzati képviselője. A Mini Bölcsőde jelenleg Szeged-Tápé egyetlen bölcsődéje, ebben a városrészben eddig nem volt ilyen gyermekintézmény.

Tápén az utóbbi években kicserélődött a lakosság harmada, sok a kisgyerekes család. Már tizenkilenc család jelentkezett, hogy az idén beíratná a gyermekét. Ha megjönnének a magyar kormány és az Európai Unió jogvitái miatt eddig visszatartott EU-s támogatási források, új bölcsőde épülhetne. Ezt az indokolja, hogy 2024-től már tizennégy új jelentkező jönne, de akkor a tápéi bölcsőde már túl lenne a jelenleg megengedett legmagasabb létszámon, azaz nem is lehetne minden kisgyereket felvenni.

–  A jelentkezéskor a beiratkozás sorrendjét veszik alapul, a körzeti lakhely és a gyermek életkora is fontos tényező. Ha a létszám betelik, emiatt nem tudnák fogadni az új jelentkezőket, a közelben lévő Csillag téri bölcsődét ajánlják – mondta a szeged.hu-nak Király Sándorné bölcsődeigazgató.

A bölcsődében most két csoport van, a hétfős csoport vegyes életkorú, a nyolcfősben pedig csak kétéves kisgyerekek vannak. Az öt dolgozó közül hárman kisgyereknevelők, ketten pedig dajkák.

Fotó: Frank Yvette – Szegedi Nap