Agyonvert malac Debrecenben

Így magyarázta tettét a Debrecenben vadmalacot agyonverő vadász

Helyi hírek

Brutális módszert választott egy vadász a debreceni Kemény Zsigmond utcában egy új társasház hátsó kertjében egy kis vadmalac kivégzésére – számoltunk be róla korábban.

Szemtanúk szerint a férfi az állatot letakarta egy pokróccal, majd egy fokossal agyonverte. Visítása alapján az állat többek szerint az ütéstől a helyszínen elpusztult, a vadász szerint viszont csak elkábult, és később lehelte ki lelkét. A malacot halála előtt rendőrök terelgették.

Az RTL Híradónak nyilatkozó Edelényi Bernadett állatvédelmi szakjogász elmondta, a vadász állításával ellentétben nem volt jogszerű, ahogy bánt az állattal, így állatkínzás miatt feljelentést tett ellene.

“Tilos indokolatlan, vagy elkerülhető szenvedést okozni az állatnak”

– indokolta a lépést.

Déri János, a hortobágyi madárkórház igazgatója sem ért egyet a vadász tettével, szerinte állatorvost kellett volna kihívni, aki altatóinjekciót ad be az állatnak, és utána akár végleg el is altathatja a malacot.

A vadásztársaság embere a rendőrségnek azzal magyarázta cselekedetét, hogy a “fokozott fertőzésveszély miatt” a sűrűn lakott területről azonnal el kell távolítani az állatot. A rendőrség szerint kábítás történt, a disznót élve vitték el a helyszínről.