kidőlt fa

A keddi vihar miatt több esethez vonultak a tűzoltók

Helyi hírek

A keddi viharos időjárás miatt összesen 26-szor kellett beavatkozni a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


A legtöbb esetben úttestre, villanyvezetékre dőlt fák eltávolítását végezték el vármegyénk tűzoltói. Tisztabereken több épület tetőszerkezetét megrongálta a vihar, amelyeket a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók állítottak helyre ideiglenesen. Nyírbátorban fa dőlt a vasúti sínpályára. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Nyírbátorban egy családi ház egyik szobájában égtek a berendezési tárgyak. A város hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral megfékezték, az épületből két 11,5 kilogrammos gázpalackot kihoztak, amelyeket nem ért hőhatás.

Ezer négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete tegnap Szabolcsveresmarton. Kótajban is ezer négyzetméteren csaptak fel a szabadtéri lángok. Előbbi tűzesetnél a kisvárdai, utóbbinál a nyíregyházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be kéziszerszámokkal és gyorssugárral.

Lesodródott az útról, majd tűzcsapnak és fának ütközött egy személygépkocsi Kemecsénél tegnap. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, akik áramtalanították a járművet.