Vidor Fesztivál Nyíregyházán

Kedden egy Neoton musicalt is láthatnak a VIDOR Fesztiválon

Helyi hírek

A keddi napon négy órától kezdődik a gyerekeknek szóló bábelőadással, de később a felnőtteknek is remek programokat tartogat a a VIDOR fesztivál.

 

A keddi nap programja:

16:00 órától Lara Mesék: Ebéd Elek kalandjai
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

Kevésbé ismert bábozási technika a tárgyanimáció. Hétköznapi tárgyakat használva elevenedik meg Ebéd Elek zsiványsága, aki Faló Falu minden tagját megtréfálva csalja ki az elemózsiát a tudatlan lakóktól. A bíró fenn hordja az orrát, a fakanál lányok pletykálnak, Málcsi néni túl hiszékeny, Ebéd Eleknek könnyű dolga lesz?

 

16:30-tól Orgona és kóruskoncert
Helyszín: Nyíregyházi Evangélikus Nagytemplom

A 2017 óta működő Ökumenikus Szkóla néven ismertté vált együttes a Vidor Fesztiválon magyar szerzők egyházi kórusműveiből adnak elő dalokat.

 

17:00 órától Mutatványosok adják elő produkciójúkat
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

 

17:00 órától Adorján Beáta:Loft
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Krúdy Kamara

Három barátnő történetét mutatja be az előadás, a barátságukat veszélybe sodorják a vágyak. A szereplők mulatságos és érdekes helyzetekbe keverednek, azáltal, hogy jót akarnak a másiknak, de időnként ezek fordítva sülnek el.

 

17:30-tól Gyönyörű sorscsapás
Helyszín: Krúdy Gyula Art Mozi

A 16 éven felülieknek szóló filmben Abby újonnan érkezett az egyetemre. Az első napon legjobb barátnője, America és annak barátnője, Shepley egy illegális underground bokszmeccsre viszik. Ekkor lép be a ringbe Travis, az egyetem rosszfiúja és nőcsábásza, akivel Abby nemsokára megismerkedik. Az MMA-harcos szeretné elnyerni a lány bizalmát, de Abby eleinte elutasítóan reagál a közeledésére. A lány ellenállása lenyűgözi, ezért fogadást köt vele: egy hónapra hozzá kell költöznie, ha megnyeri a következő meccsét, ami be is következik.

 

18:00 órától Kedves Teréz: Könyvbemutató
Helyszín: Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad

Prieger Zsolt a könyv szerzője beszélget a Kelet-Magyarország szerkesztőjével Száraz Ancsa újságíróval.

 

18:30-tól Margaret Island
Helyszín: Continent wine & coffee

A Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította zenekar olyan slágerek szerzői, mint a 2016-ban berobbant Eső, a Hóvirág, a Veled minden, a Nem voltál jó, a Házszám és a Valahol.A többek között Junior Artisjus szakmai díjjal kitüntetett zenekar máig töretlenül népszerű, a legnagyobb hazai fesztiválok és klubok visszatérő fellépői

 

19:00 órától  Neil Simon:Mezítláb a parkban
Helyszín: Móricz Zsigmond Színház – Nagyszínpad

Paul és Corie friss házasok, a fiú konzervatív, ambiciózus ügyvéd, a lány romantikus és igazi szabad lélek. Az első, tökéletes közös lakást ő találta egy régi ház legfelső emeletén, ahol senki sem zavarhatja őket. Vagy ez csak illúzió? Kacagtatóan fordulatos, vérre menő játszmák kezdődnek azért, hogy mindketten otthon érezhessék magukat közös életükben.

 

20:00 órától Szép Nyári Nap
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Nagyszínpad

Szép nyári nap egy Neoton musical, ami a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz. Ennek fontos szerepe van a történetben. A humorral és iróniával átszőtt musical szereplői fiatalok, akik „önként” vállalták a nyári melót.

 

20:00 órától Pilinszky és én
Helyszín: Szindbád Szabadtéri Pódiumszínpad

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Pilinszky János életművének tiszteletére alkotta meg a Pilinszky és én című zenés-irodalmi előadását, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.

 

21:30-tól Manaky
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A zenekar az 1970-es, 80-as évek reggae hangzását idézi, de számos új stíluselemet is használ. Mivel a dalok többsége főleg az önismeretről, önértékelésről és a pozitív irányba való fejlődésről szól, a zenekar a Reborn címet adta lemezének.

 

21:50 órától Tűzzsonglőrök
Helyszín: Nyíregyháza Kossuth tér – Belvárosi forgatag

A koncertek után tűzzsonglőrök fogják elkápráztatni a közönséget

 

23:00 órától Dj Váczy
Helyszín: Nyíregyháza VIDOR Kert, Sunshine Fm Kisszínpad

A lemezlovas válogatásaiból ad elő zeneszámokat.