Szabolcsi tűzoltókat tüntettek ki a belügyminisztériumban

Helyi hírek

Augusztus 17-én délelőtt a belügyminisztériumban, délután pedig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartottak ünnepséget augusztus 20-a, az államalapítás és Szent István király ünnepe tiszteletére. A főigazgatóság rendezvényén adták át a Dr. Balogh Imre Emlékpályázat díját is. – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére – több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából kinevezte tűzoltó dandártábornokká Varga Béla tűzoltó ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját. A tábornoki kinevezési okmányok átadására a Sándor Palotában került sor

Bátorságért Érdemjelet adományozott, egyben jutalomban részesítette a belügyminiszter Kótaji Richárd tűzoltó őrmestert és Nagy Mihály címzetes tűzoltó főtörzsőrmestert, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltóját és különlegesszer-kezelőjét, akik egy nyíregyházi családi ház pincéjében keletkezett tűz során öt acetilén-, négy oxigén-, egy széndioxid- és két propánbutángáz-palackot vittek ki, amelyek folyamatos hő- és tartós lánghatásnak voltak kitéve. A palackokat visszahűtötték, majd az acetilénpalackokat mesterlövészek hatástalanították.